sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.5566
  • Euro 34.8607
  • GR ALTIN 2417.7
  • ÇEYREK 3977.2

ESKİLER BİRBİRLERİNİN SANATINI DESTEKLERDİ

"Edebiyat Söyleşileri"nin ilk programında konuşan Yazar Yusuf Dursun, Cahit Sıtkı Tarancı’yı edebiyat dünyasına tanıtan kişinin Peyami Safa olduğunu ve bu dönemin sanatçılarının fikrî ayrılıkları olsa da birbirlerini desteklediklerini söyledi.

ESKİLER BİRBİRLERİNİN SANATINI DESTEKLERDİ
  • 31 Ekim 2019, Perşembe 13:17

Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü'nün Hoca Ahmet Yesevî Kültür Sanat Sezonu etkinlikleri kapsamında düzenlediği “Edebiyat Söyleşileri” programı Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi'nde gerçekleşti. Programda konuşan Yazar Yusuf Dursun, Cahit Sıtkı Tarancı’nın şiirlerinin özellikleri ve hayatı üzerine konuştu.

 

ŞAİR İSTEDİĞİ ÖLÇÜDE YAZABİLİR

 

Cahit Sıtkı Tarancı’nın saf Türkçe kullanan, şeklen mükemmel ve herkesin kendisinden bir parça bulabileceği bir şair olduğunu ifade eden Dursun, “Cahit Sıtkı’nın en çok işlediği konular yalnızlık, ölüm ve ızdırap konularıdır. Ayrıca Tarancı, ‘Her şair kendi şiirinin hangi kalıpla yazması gerektiğini fark eden şairdir.’ diyor. Yani O'na göre bir şair şiirini istediği ölçüde yazabilir. Tarancı’nın, şiir aruz, hece, serbest yazılsın diye bir takıntısı yok” Şeklinde konuştu.

 

 

FİKİR AYRILIKLARI OLSA DA DESTEKLİYORLARDI

 

Peyami Safa’nın, Cahit Sıtkı Tarancı’yı edebiyat dünyasına tanıtan kişi olduğunu aktaran Dursun, “Peyami Safa, Tarancı ile ilgili bir yazı kaleme alıyor. Böylece Tarancı’nın ismi duyuluyor. Bu dönemin ileri gelen sanatçıları, her ne kadar aralarında fikrî ayrılıklar olsa da, bunların hiçbirini düşünmeden sanatı önceleyerek birbirleriyle ilgili güzel şeyler söyleyebiliyorlar ve birbirlerini destekliyorlar” dedi.

 

Programın sonunda Yusuf Dursun ve katılımcılar Cahit Sıtkı Tarancı’nın şiirlerini okudular.

 

ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV

ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU

BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI

ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER! ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER!

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık