sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.3791
  • Euro 35.0241
  • GR ALTIN 2326.1
  • ÇEYREK 3826.9

ÇÖLYAK HASTALARINA ANLAMLI DESTEK

Sosyal belediyecilik alanındaki örnek projeleri ile dikkat çeken Bayrampaşa Belediyesi, çölyak hastaları için yepyeni bir projeyi hayata geçirdi.

ÇÖLYAK HASTALARINA ANLAMLI DESTEK
  • 01 Şubat 2022, Salı 22:49

Sosyal belediyecilik alanındaki örnek projeleri ile dikkat çeken Bayrampaşa Belediyesi, çölyak hastaları için yepyeni bir projeyi hayata geçirdi. Proje kapsamında, çölyak hastaları için büyük öneme sahip glütensiz gıda paketleri ilçedeki çölyak hastalarına ulaştırılıyor. Glütensiz gıda dağıtım programı çerçevesinde bir aileye konuk olan Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, “İlçemizdeki çölyak hastalarımız için yeni bir uygulama başlattık ve bu kapsamda bir ailemize konuk olduk. Bundan sonra çölyak hastalarımıza düzenli olarak glütensiz gıda paketleri ulaştıracağız” dedi.

Bayrampaşa Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, çölyak hastaları için yepyeni bir uygulama başlattı. Uygulama kapsamında, çölyak hastaları için büyük öneme sahip glütensiz, toplam 17 çeşitten oluşan gıda paketleri ilçedeki çölyak hastalarına ulaştırılmaya başlandı. Projeye büyük önem atfeden Başkan Atila Aydıner, “İlçemizdeki çölyak hastalarımız için yeni bir uygulama başlattık ve bu kapsamda bir ailemize konuk olduk. Değerli ailemize misafirperverliği için çok teşekkür ediyorum.  Bundan sonra çölyak hastalarımıza düzenli olarak glütensiz gıda paketleri ulaştıracağız. Uygulamamız ilçemiz için hayırlı olsun” dedi.

ÇÖLYAK HASTALIĞI NEDİR?

Buğday, arpa, çavdar gibi tahıllarda bulunan glüten isimli bir maddeye vücut bağışıklık sistemi tarafından verilen anormal yanıt sonucu ortaya çıkan bir hastalıktır. Genellikle 1 yaşından sonra glüten içeren besinlerin tüketilmeye başlanması ile birlikte ilk belirtiler ortaya çıkar. Başlangıçta bulantı, kusma, ishal, halsizlik gibi belirtiler görülür. İlerleyen dönemlerde ise anemi, cilt döküntüleri gibi farklı belirtiler eklenir. Kronik bir hastalık olmasına rağmen tedavisi mümkündür ve tedavi glüten içeren besinlerin diyetten çıkarılmasından ibarettir.

BAYRAMPAŞA'DA GENÇLER İLKNUR BAŞKANLA GECE DÖNERİNDE BULUŞUYOR BAYRAMPAŞA'DA GENÇLER İLKNUR BAŞKANLA GECE DÖNERİNDE BULUŞUYOR

AK PARTİLİ BAŞKAN ADAYLARI KALPLERE DOKUNUYOR! AK PARTİLİ BAŞKAN ADAYLARI KALPLERE DOKUNUYOR!

AK PARTİ BAYRAMPAŞA’DA RUMELİLİ İLKNUR KOVAÇ BAYRAKTAR'LA FARKA GİDECEK! AK PARTİ BAYRAMPAŞA’DA RUMELİLİ İLKNUR KOVAÇ BAYRAKTAR'LA FARKA GİDECEK!

BAYRAMPAŞA'YA 500 YATAKLI DEVLET HASTANESİ BAYRAMPAŞA'YA 500 YATAKLI DEVLET HASTANESİ

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık