sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.3282
  • Euro 35.0838
  • GR ALTIN 2297.4
  • ÇEYREK 3779.9

Beykoz Turizm Rehberi

Beykoz’u keşfetmek isteyenler için birbirinden güzel rotalar çizen "Beykoz Turizm Rehberi” yayınlandı.

Beykoz Turizm Rehberi
  • 08 Ocak 2022, Cumartesi 0:24

İstanbul’un en eski tarihine, en yeşil doğasına ve göz alıcı mekânlarına sahip ilçelerinden Beykoz’u keşfetmek isteyenler için birbirinden güzel rotalar çizen "Beykoz Turizm Rehberi” yayınlandı.

Beykoz Belediyesi tarafından ilçenin tanıtımına ve artan turizm potansiyeline katkıda bulunmak amacıyla hazırlanan kitap,  ilçeyi ziyarete gelen turistlere, gezginlere, yerli ve yabancı misafirlere zengin ve nitelikli bir içerikle eşlik ediyor. 

Beykoz’un geçmişten günümüze ulaşan kültürel ve tabiat varlıklarını, güncel fotoğraflarla ve akılda kalıcı tarihi bilgilerle sunan rehber, okuyucuları birbirinden renkli güzergâhlarla ilçeyi keşfe davet ediyor.

8 Farklı Tur Önerisi

İstanbul’un ilk Türk Mahallesi olarak kurulan Anadoluhisarı ve Çevresi’yle başlayan yolculukta, kalesi, sokakları, tarihi evleri, korusu, çayırları ve yalılarıyla yüz yıllar boyu ilgi odağı olan mahalle ve yakınlarında görülmesi gereken tüm mekânlar tanıtılıyor.

Beykoz Merkez ve Çevresi başlığında, ilçenin asırlardır Boğaziçi güneşiyle yıkanan simge yapıları, sokakları, dini mekânları, koruları, kasırları, çeşmeleri ile zengin kültür ve tarih mirasını gözler önüne seren müzeleri anlatılıyor.   

Şehrin en yeşil ve mavi köşelerine ev sahipliği yapan köylerin tanıtıldığı son bölümde güzel ve keyifli bir gün için adım adım yapılacaklar sıralanıyor.

Beykoz’un doğa, tarih ve kültür mirasını nitelikli bir rehber eşliğinde yakından tanımak isteyenler için 8 farklı tur önerisinin yer aldığı kitapta ilçeye özgü lezzet durakları da yer alıyor. 

BAYRAMPAŞA'DA GENÇLER İLKNUR BAŞKANLA GECE DÖNERİNDE BULUŞUYOR BAYRAMPAŞA'DA GENÇLER İLKNUR BAŞKANLA GECE DÖNERİNDE BULUŞUYOR

AK PARTİLİ BAŞKAN ADAYLARI KALPLERE DOKUNUYOR! AK PARTİLİ BAŞKAN ADAYLARI KALPLERE DOKUNUYOR!

AK PARTİ BAYRAMPAŞA’DA RUMELİLİ İLKNUR KOVAÇ BAYRAKTAR'LA FARKA GİDECEK! AK PARTİ BAYRAMPAŞA’DA RUMELİLİ İLKNUR KOVAÇ BAYRAKTAR'LA FARKA GİDECEK!

BAYRAMPAŞA'YA 500 YATAKLI DEVLET HASTANESİ BAYRAMPAŞA'YA 500 YATAKLI DEVLET HASTANESİ

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık