sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.5075
  • Euro 34.9401
  • GR ALTIN 2439.6
  • ÇEYREK 4013.8

ANADOLU'NUN RUHU 'AŞIK VEYSEL' ANILDI

Bahçelievler Belediyesi, aşıklık geleneğinin önemli temsilcilerinden Aşık Veysel Şatıroğlu'nun vefatının 49. Yılında bir anma programı düzenledi.

ANADOLU'NUN RUHU 'AŞIK VEYSEL' ANILDI
  • 17 Nisan 2022, Pazar 22:57

Bahçelievler Belediyesi, aşıklık geleneğinin önemli temsilcilerinden Aşık Veysel Şatıroğlu'nun vefatının 49. Yılında bir anma programı düzenledi.  Nurettin Topçu Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinliğe  Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, Alevi İslam Din Hizmetleri Başkanı Hayrettin Derun, Alevi Vakıfları Federasyonu Genel Başkanı Haydar Baki Doğan, Cem Vakfı Genel Müdürü Ali Rıza Kaçan, STK üyeleri, Cemevi dedeleri yöneticileri ve birçok sanatsever katıldı. UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Öcal Oğuz online bağlantı ile programa katılıp slayt gösterisi eşliğinde sunum yaptı. Program Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı, UNESCO, Cem Vakfı işbirliği ile gerçekleştirildi. İki bölümden oluşan etkinliğin bir bölümünde ozanın hayatı Prof. Dr. Hayrettin İvgin ve Dr. Gülağ Öz tarafından anlatılırken, ‘Dostlar Beni Hatırlasın’ adlı müzikal anlatı bölümünde ise ozanın türküleri konuklar için seslendirildi. 

Türkiyemizi Güzelleştiren Ozanlarımız

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, açılış konuşmalarıyla devam etti. Bahçelievler Belediyesi Dr. Hakan Bahadır, türkülerimizin bizim ortak damarlarımız olduğunu söylediAşık Veysel’in ortak ruhumuzu yansıtan çok güçlü bir ozan olduğunu belirten Bahadır “Aşık Veysel, Anadolu’muzu, Türkiye’mizi güzelleştiren ozanlarımızdan farklı. İki gözü görmüyor. Ama hiç kimseye ve hiçbir şeye küsmüyor. Ne kadar güzel değil mi? ben askere gitmek istiyorum diyor. Kimse gitmez, istemez. Ben ağmayım, kurşun gelse ilk ben ölürüm diye düşünür ama işte bizim böyle ozanlarımız var. Anadolu bu, Türkiye bu arkadaşlar” dedi.

“Biz Anadolu’yuz”

Anadolu’nun bir ruhu olduğunu söyleyen Başkan Dr. Hakan Bahadır şunları söyledi:

“Burada bir Anadolu ozanını anıyoruz. Onun düsturlarını öğrenmeye çalışacağız. Az sonra hocalarımızdan bilgi alacağız. Bir bakış açısı bu Anadolu'nun güzelliği zaten. Yıllardır bizi bir yapan, altı yüz yıldır Türkiye Cumhuriyeti yüzüncü yılına yaklaşan genç Türkiye Cumhuriyeti'ni bir arada tutan, birlik anlamında tutan, bayrağına laf söylendi mi, sınırlarına laf söylendi mi bir olaraktan, farklı görüşte olsa, farklı siyasi partiden olsa, farklı mezhepten olsa, farklı kültürden de olsa bir arada tutandır. Biz Anadolu'yuz”

Dostların Seni Hatırladı

Aşık Veysel Şatıroğlu'nun hayatını anlatılan programda Anadolu coğrafyasının ruhunu yansıtan türküleri de konuklar için seslendirildi. Aşık Veysel'in sanatçılar tarafından seslendirilen türkülerine salondakiler hep birlikte eşlik etti. Dr. Süleyman Şenel moderatörlüğünde gerçekleşen panelde Prof. Dr. Hayrettin İvgin, Dr. Gülağ Öz, Aşık Veysel Şatıroğlu'nun yaşamına ilişkin bilgiler paylaşıldı. Panelden sonra “Dostlar Beni Hatırlasın” müzikal anlatı bölümünde ise sanatseverler türküler eşliğinde duygu dolu dakikalar yaşadı.

ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV

ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU

BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI

ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER! ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER!

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık