sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.5095
  • Euro 34.7826
  • GR ALTIN 2499.5
  • ÇEYREK 4113.0

4. DÜNYA GÖÇEBE OYUNLARI FATİH'TE TANITILDI

Dünya Etnospor Konfederasyonu tarafından 29 Eylül - 2 Ekim tarihlerinde İznik’te düzenlenecek 4. Dünya Göçebe Oyunları'nın tanıtım toplantısı Fatih’te gerçekleştirildi.

4. DÜNYA GÖÇEBE OYUNLARI FATİH'TE TANITILDI
  • 24 Eylül 2022, Cumartesi 23:23

Fatih Belediyesi Çatladıkapı Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen toplantıya Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan, Dünya Göçebe Oyunları Organizasyon Komitesi ve Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkanı Hakan Kazancı, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkan Yardımcısı Abdulhadi Turus ile Spor Toto Teşkilat Başkanı Bünyamin Bozgeyik katıldı.

BAKAN KASAPOĞLU: TÜRKİYE ARTIK BİR SPOR ÜLKESİ”
Bakan Kasapoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada, organizasyonun başlamasına 1 hafta kaldığını belirterek, "Artık geri sayımdayız. İznik'te dünyanın en büyük geleneksel spor organizasyonu gerçekleştireceğiz. Türkiye artık bir spor ülkesi. Mükemmel tesis altyapısıyla, yetişen, gelişen ve güçlenen sporcu kadrosuyla, 60'tan fazla branşta yükselen iddiasıyla bir spor ülkesiyiz. 102 ülke ve 3 binden fazla sporcuyla çok güzel bir katılım var. Sporun birleştirici yönünü, Türkiye'nin bu anlamdaki kuşatıcılığını gösteriyor. Bu apayrı bir mutluluk vesilesi" diye konuştu.


BİLAL ERDOĞAN: “GELENEKSEL ZENGİNLİKLERİMİZİ YAŞATMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
Dünya Etnospor Konfederasyonu olarak kuruldukları 2015'ten sonra 2016 ve 2018'deki oyunlarının ortağı olduklarını belirten Bilal Erdoğan, "Kurulduğumuz yıldan beri dünyada geleneksel sporlar anlamında en büyük çatı kuruluşuz. Dünyada kültürel anlamda tekdüzeliğe doğru güçlü bir gidiş varken unutulmaya yüz tutmuş renklerini, mutfaklarını, dillerini, folklor, el sanatları, geleneksel spor ve oyunlarının yitip gitmesinin dünyanın zararına olduğunu düşünüyoruz. Bu zenginlikleri yaşatmak, korumak, sokaklara, mahallelere, oyun alanlarına yeniden indirmek için çalışmalarımızı güçlü bir şekilde sürdürüyoruz. İçinde bulunduğumuz trendle sporla sağlıklı ilişki kurmayan insanın spora yeniden katılmasını, sağlıklı ve aktif bir hayat sürerken kültürünü ve kimliğini yeniden kuşanmasına katkı vermiş oluyoruz. Güzel şehrimiz İznik'te yapılacak Dünya Göçebe Oyunları'nın hem bu misyona hizmet etmesini hem de İznik gibi kıymetli bir yerin dünyada tanınmasını sağlamayı ümit ediyoruz " diye konuştu.
Programda Dünya Göçebe Oyunları'nın tanıtım filmi yayınlanmasının ardından organizasyonun maskotu yavrukurt "Ötüken" misafirlerle tanıştırıldı.

ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV

ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU

BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI

ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER! ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER!

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık