TÜRK MÜZİĞİ TANITIMI

Türk müziğinin ünlü solistlerinden Aylin Şengün Taşçı, Bayrampaşa Belediyesi’nin düzenlediği seminerde Türk müziğinin tarihçesini uygulamalı olarak anlattı.

Yerel Gerçek

Türk müziğinin ünlü solistlerinden Aylin Şengün Taşçı, Bayrampaşa Belediyesi’nin düzenlediği seminerde Türk müziğinin tarihçesini uygulamalı olarak anlattı. Seminere katılan Başkan Aydıner, “Zengin müzik kültürümüzü gençlere anlatmak ve tanıtmak amacıyla böyle bir seminer düzenledik.” dedi.

Türk müziğinin ünlü solistlerinden Aylin Şengün Taşçı, Milli Eğitim Bakanlığı’nca Türk müziğini ve enstrümanlarını tanıtmak amacıyla hayata geçirilen ‘Türk Müziğini Tanıtma ve Destekleme Projesi’ kapsamında Bayrampaşa Belediyesi’nin Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde düzenlediği seminere katıldı. Seminerde öğrencilere Türk müziğinin tarihçesini uygulamalı olarak anlatan Taşçı, “Dünden bugüne ele aldığımızda Türk müziğinin oldukça zengin bir içeriğe sahip olduğunu görebiliriz.” dedi.

Öğrenciler ile birlikte seminere katılan Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner de, “Zengin müzik kültürümüzü gençlere anlatmak ve tanıtmak amacıyla böyle bir seminer düzenledik. Engin bilgileri ile Türk müziği konusunda bizleri aydınlatan Aylin Şengün Taşçı Hanımefendi’ye sunumu, yorumu ve anlatımı için teşekkür ediyorum.  Kadim medeniyetimizin önemli bir parçası olan müziğimizin geleceğimizin teminatı gençlere anlatılması ve aktarılması büyük önem arz ediyor.” ifadelerini kullandı.