MUZAFFER OZAK MÜŞRİKLERE DİNİ TEBLİĞ ETTİ

'Sahaflar Şeyhi' ve yazar Muzaffer Ozak Efendi'yi anlatan Ömer Tuğrul İnançer, "Nasıl Rasulullah müşriklere, putperestlere, Hıristiyanlara ve Yahudilere dini tebliğ ettiyse, Muzaffer Efendi Hazretleri de dini öyle tebliğ etti" dedi.

Yerel Gerçek

Esenler Belediyesi tarafından Ramazan etkinlikleri kapsamında Dörtyol Meydanı'nda düzenlenen Anadolu'yu Mayalayanlar programında 'Sahaflar Şeyhi' ve yazar Muzaffer Ozak anıldı. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan gecede Muzaffer Ozak Efendi'yi Ömer Tuğrul İnançer anlattı.

 

İSLÂM İLE MÜŞERREF OLDULAR

 

Muzaffer Ozak Efendi'nin hizmetlerini yalnızca muhitine değil bütün aleme yayan bir insan olduğunu söyleyen Ömer Tuğrul İnançer, "Bu hizmetler birtakım yasaklardan dolayı ne yazık ki yurtdışında daha serbest ortamlarda oluştu, bunların başında da Amerika geliyordu. Nasıl Rasulullah müşriklere, putperestlere, Hıristiyanlara ve Yahudilere dini tebliğ ettiyse, Muzaffer Efendi Hazretleri de öyle tebliğ etti. O tebligatın neticesinde bugün dünyanın pek çok yerinde Kanada'da, Amerika'da, Meksika, Brezilya, Şili, Hollanda, İspanya, Almanya'da dergahlar oluştu. Buralarda İslâm'ın güzelliğiyle tanışıyor ve nice batıl yolunda olanlar İslâm ile müşerref oluyorlar" diye konuştu.

 

 

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu da, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla, Kadir Gecesi'nde gerçekleşecek “10 Bin Hatim 100 Bin Dua Bulaşması”na Esenlerlileri davet etti.

 

Gecenin sonunda Grup Sazendeler, tasavvuf müzikleriyle ve okudukları ilahilerle gönüllere dokundu.