ESTEKS (Esenler Tekstil Atölyeleri İyileştirme Projesi)

ESTEKS, Esenler’de faaliyet gösteren ve Esenler ekonomisinin önemli bir kısmını oluşturan tekstil atölyelerini hem ekonomik hem de sosyal açıdan iyileştirmeyi hedeflemektedir. Bu hedeflerine ulaşmak için ise aşağıdaki faaliyetleri gerçekleştirmeyi planlamaktadır.

Yerel Gerçek

ESTEKS, Esenler’de faaliyet gösteren ve Esenler ekonomisinin önemli bir kısmını oluşturan tekstil atölyelerini hem ekonomik hem de sosyal açıdan iyileştirmeyi hedeflemektedir. Bu hedeflerine ulaşmak için ise aşağıdaki faaliyetleri gerçekleştirmeyi planlamaktadır;

2015-2018 yılları arasında Esenler Şehir Düşünce Merkezi tarafından projelendirilmiş ve 2018 yılı Ağustos ayında İstanbul Kalkınma Ajansı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından güdümlü proje desteği kapsamında 8.3 Milyon TL bütçe ile desteklenmiştir.

ESTEKS Projesi ile Esenler ilçesi başta olmak üzere bölgemizde;

    • Sektörel rekabetçiliği artırmak
    • Dağınık yapının getirdiği verimsizlikleri ortadan kaldırmak için sektör özelinde işbirlikleri oluşturmak
    • Nitelikli çalışma ortamları oluştururken nitelikli iş gücü bileşenleri geliştirmek suretiyle sosyal refahı arttırmak
    • Nitelikli iş gücünü atölyelerde tutabilmek için gerekli iyileştirmeleri yapmak, meslek içi eğitim programları oluşturmak ve uygulamak
  • Sektörün kârlılığının artmasına, çalışanların refahının yükselmesine ve işyeri aidiyetinin güçlenmesine katkı sunarak sosyal gelişime katkı sağlaması amaçlanmaktadır.