DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ KUTLU OLSUN

İSTER OTURUN.. İSTER ZIPLAYIN.. HER ÇOCUK FARKLIDIR.. FARKLI EĞLENİR.. FARKLI ÖĞRENİR.. SİZİ SEVİYORUZ.. DÜNYA ÇOCUK GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN.

Yerel Gerçek

Hepiniz bugünün küçükleri yarının büyüklerisiniz. Çok değil, kısa bir süre sonra hepiniz büyüyecek ve bu vatana faydalı işler yapacaksınız. Bu ülkeyi güzel yarınlara ulaştırmak için hepinizin birer mesleği olacak. Sizler geleceğin doktorları, öğretmenleri, mühendisleri olacaksınız.


Annelerimiz biz henüz küçük olduğumuz için temel ihtiyaçlarımızı karşılar. Babalarımız ise dışarıdaki ihtiyaçlarımızı giderir. Anne ve babası olmayan çocuklara yurdumuzda Çocuk Esirgeme Kurumu bakar. Korunmaya muhtaç çocuklara devlet tarafından el uzatılması çok büyük bir gerekliliktir.


Bir ülkenin çocukları o ülkenin mirasçılarıdır. Bu nedenle çocuklarınıza nasıl davranır, onları nasıl yetiştirirseniz geleceğinizi de o insanlara emanet edersiniz. Çocuklar dünyanın en önemli varlıklarıdır. Atatürk Cumhuriyet döneminde çocukların en iyi şekilde yetiştirilmesi için birtakım önlemler almıştır. Çocuklar sağlık, eğitim ve öğretim bakımından en iyi şekilde yetiştirilmeye çalışılmıştır.
Gelecek çocukların elindedir. Bir çocuğun mutlu ve başarılı olmasının en öncelikli koşulu sevilmesi ve kendini güvende hissetmesidir. Gerek anne ve babası gerekse çevresindeki kişiler tarafından sevilen çocuklar ilerleyen yıllarda daha başarılı işlere imza atar. Bu nedenle tüm çocuklar sevilmeli ve bu sevgi onlara en doğru şekilde hissettirilmelidir. Çocuklar çok değerlidir, onları incitmemek gerekir.
Dünya Çocuk Günü, ekim ayının ilk pazartesi günü kutlanmaktadır.


Uluslararası Çocuk Günü fikri, 1925 yılında Cenevre’de yapılan Çocukların Refahı için Dünya Konferansı’ndan sonra doğmuştur. 54 ülke katılımıyla gerçekleşen Konferans’ta Çocukların Korunmasına Dair Cenevre Bildirgesi kabul edilmiştir. Dünya Çocuk Günü adıyla çocuklar arasında ortak duygular oluşmasını, ulusların barış içinde yaşama özlemlerinin pekişmesini amaçlar.


Dünya üzerinde birçok çocuk ya savaş ortasında ya da açlık sınırında yaşamını sürdürmektedir. Bu koşulları ortadan kaldırmak ve onlara daha iyi bir yaşam sağlamak amacıyla hazırlanan Çocuk Hakları Sözleşmesi, 191 ülke tarafından kabul edilmiştir.