sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.6283
  • Euro 35.363
  • GR ALTIN 2501.7
  • ÇEYREK 4119.0

  • 20 Ekim 2018, Cumartesi 1:56
Selahattin BÖLÜKBAŞI

Selahattin BÖLÜKBAŞI

YEREL SEÇİM HEYECANI YAKINDA BAŞLIYOR

Merhaba değerli okurlarımız... 
15 Temmuz darbe girişimi ile başlayan süreç durmaksızın devam ediyor.

15 Temmuz darbe girişimi ile başlayan süreç durmaksızın devam ediyor. Önceleri ülkemize gizliden düşmanlık eden ve düşmanlarımıza destek olmaya çalışan ülkeler ve içimizdeki İrlandalılar, artık aleni bir şekilde hareket etmekten hicap duymaz oldular.


Şimdi de döviz kuru ile oynayarak ekonomimizi alt üst etmeye çalışanlar milletimizin dik duruşu ile bu girişimlerimlerinden bir sonuç alamayacaklar. Darbe girişimi gecesinde vücutlarını tanklara, tüfeklere, savaş uçaklarına adeta siper eden Türk milleti ellerinde bulundurdukları dolarları bozdurarak, yastık altındaki altınlarını  çıkartarak ekonomik darbe girişimini de durduracak inşallah.


Amerika’nın terör örgütü elebaşı Fetö’yü vermemesi, darbe girişimi gecesi Yunanistan’a kaçan darbeci vatan hainlerinin iade edilmemesi ve son olarak işlenen dolar operasyonu ile düşmanlarımızı ve dostlarımızı bir kez daha görmüş olduk. Özellikle Katar ve ardından Çin ile yaptığımız ekonomik anlaşmalar bu süreçte bize destek olacaktır.


Amerika’nın alenen ülke ekonomimizi çökertmeye yönelik yaptığı ekonomik darbe girişimini tamamamen püskürtmeye çalıştığımız bu zorlu dönemde bir yandan yerel seçim heyecanını yaşamaya başlıyoruz. Bir yandan kapalı kapılar ardından ittifak görüşmeleri yapılırken diğer yandan da muhalefet partilerinde yaşanan krizler onları seçimlerde etkileyecek gibi görünüyor. İyi Parti’de hala istikrarın sağlanamaması yüzünden istifaların devam etmesi, CHP’de ise liderlik yarışının partinin önüne geçmesi önümüzdeki yerel seçimlerin tansiyonunu iyice artıracağa benziyor.


Ak Parti’de ise kişilerin ikinci planda tutulması, önceliğin parti ideolijisine verilmesi ve bir lider etrafında makam, mevki gözetmeksizin birleşilmesi partinin birliğinin sağlanması açısından önemli bir yer tutuyor. Ak Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak’ın Bayrampaşa Teşkilatı’nı ziyareti sırasında dediği gibi Ak Parti’de vazgeçilmez tek isim Recep Tayyip Erdoğan’dır. Onun dışındaki kimsenin yeri garanti değildir. Parti liderine güven tam olduğunda başarının gelmemesi diye birşey sözkonusu olmuyor.


Yerel Seçimler, genel seçimlere oranla daha hararetli geçer. İlçelerde yaşayanların belediye başkanı, yardımcısı veya en azından meclis üyesi olmak istemesi bu seçimlerin daha heyacanlı ve maalesef olaylı geçmesine neden oluyor. Hele hele bazı başkan adaylarının meclis üyelerinin yanısıra işsiz kişilere iş verme sözü ile onları gece gündüz demeden koşturması, diğer partilerin bayraklarını söktürmesi ve onları olay çıkartmaya yöneltmesi hiç  istenmeyen ama maalesef yaşanan olaylar arsında.


Sosyal medyalarda fake yani sahte hesaplar ile gelişigüzel paylaşımlar yapılması hatta ve hatta bazı bilindik haber sitelerinde isimsiz köşe yazarlarının türemesi sonucu yüz yüze söylenemeyecek bir çok sözün ve hakaretin rahatlıkla sarf edilmesi seçimlerin tadını kaçıran unsurlar arasında yer aldı ve almaya da devam edecek.


Oysa tüm partiler sadece kendi seçim büroları ve etrafını süslemek ile uğraşsa, parti politikalarını ve gelecek dönemde yapmayı planladıkları belediye faaliyetlerini seçmenlerine anlatsa, sosyal medyada fake hesapla cengaver kesilmek yerine kendi adı ve soyadı ile düşünceler ve dönemsel planlar, projeler aktarılmaya çalışılsa ne kadar  güzel olurdu. 


Unutmayın ki seçimlerden sonra kimisi başkan, kimileri de belediye meclis üyesi olacak ama yine hepimiz birbirimizin yüzüne bakmaya devam edeceğiz.
Dostluk ve kardeşliğin baki kalmasını dileyerek yerel seçimlerin hayırlara sebep olmasını Allah’tan niyaz ediyorum.


Allah’a emanet olun.


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yukarı çık