sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.5038
  • Euro 34.7826
  • GR ALTIN 2499.5
  • ÇEYREK 4113.0

  • 20 Ekim 2018, Cumartesi 2:03
Selahattin BÖLÜKBAŞI

Selahattin BÖLÜKBAŞI

TEBRİKLER BAYRAMPAŞASPOR

Merhaba değerli Yerel Gerçek Gazetesi okurları... Bayrampaşaspor’umuzun bu sezon aldığı ilk galbiyetin hayırlı, uğurlu ve devamlı olmasını diliyorum. İlk 3 maçta aldığımız 2 beraberlik ve bir mağlubiyet ile sadece 2 puan toplayabilmiştik. Bu galibiyetle takımımız hem moral buldu, hem de 3 puan alarak alt sıralardan yukarıya doğru çıkmaya başladı.


Bayrampaşa’da etkinliklerin yoğun olduğu bir hafta yaşadık. Gazetemizin haftalık yayınlanması sizleri daha hızlı haberdar edebilmemiz açısından aldığımız önemli bir karardı. Rabbimiz izin verdikçe her pazartesi günü gazetemizin yeni sayısı ile sizlere Bayrampaşa merkezli İstanbul haberlerini sunmaya devam edeceğiz. 


Fırsat buldukça derneklerimizi ziyaret ediyoruz. Bu hafta eğitim amaçlı kurulmuş bir dernek olan Sancak Gençlik Eğitim Merkezi’nde, Başkan Ömer Deniz ile bir görüşme yaptım. Dinamik, heyecanlı, daha fazlasını nasıl yapabilirimi kovalayan genç başkan Ömer Deniz; birinci amacının “çocukları sokaklardan temizlemek ve onların daha iyi bir eğitim alarak yarınlara daha emin adımlarla yürümelerini sağlamak” olduğunu söyledi. Robotik Kodlama, Hızlı Okuma ve Anlama, Mental Aritmetik, İngilizce, Türkçe, Matematik, Sosyal Bilgiler konularında 12 kişilik sınıflarda ders takviyesi veren eğitim merkezi, 2017 Teog sınavında 2 Türkiye birincisi çıkarmayı başardı. Ayrıca 2018 yılı LGS’de 5 kişi, ilk % 1’in içinde yer aldı. Ömer Başkan ve yönetim kurulunu kutlar, başarılı çalışmalarının devamını dilerim.


Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği  binasını tamamladı sayılır. Dernek 2 büyük salonunu üyelerinin kullanımına açtı. Salonlardan biri 250, diğeri de 500 kişilik. Önceki Başkan Zahit Büyükbayrak döneminde başlayan ve yıllarca süren dernek binasının yapımı salonların da hazırlanması ile tamamlanmış oldu. Kamu yararına çalışır dernek statüsündeki tek Boşnak derneği olan Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği; Başkan Muhammed Sancaktar ve yönetim kurulu öncülüğünde oldukça dikkat çeken  faaliyetlere imza atıyor. Son olarak Kurban Bayramı’nda toplanan ve Sancak Bölgesi’ne gönderilen Kurbanlar, Ramazan ayında etnik kimlik ayırımı yapılmaksınız dağıtılan binlerce  kumanya ve şimdi de öğrencilere verilen burslar, bu çalışmaların sadece bazıları. İşin en güzel tarafı bu hayırlı faaliyetleri yaparken etnik kimlik ayırımı yapılmaması.


Türkiye ve Bosna - Sancak arasındaki kültür bağlarını daha ileri seviyelere taşımak ve Boşnak kültürünü tanıtmak amacıyla üçüncü kez düzenlenecek olan “Bosna Sancak Kültür Günleri” 13-29 Ekim 2018 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleşecek. Özellikle Boşnak kültürünü merak edenler bu etkinlikleri kaçırmamalı. 


Yerel seçimlerin yaklaştığı bu süreçte bir yandan adaylar kulis çalışmalarını hızlandırırken diğer yandan da her yerel seçim öncesi olduğu gibi sosyal medyada klavye silahşörleri kendilerini göstermeye başladı. Bazen adaylar bu kişileri kullanarak kendilerine prim sağlamaya çalışır, bazen de kişiler bu faaliyetleri ile öne çıkmak isterler. Bu kişilerin açtıkları sahte hesaplara beğen ve yorum yazdıkça onların oyununa geldiğimizi unutmayalım. Yapılacak en mantıklı şey onların paylaşımlarına ne bir yorum ne de bir beğen yapmamak. Aksi halde gerçek hayatta bir yerlere gelememiş kişilerin sosyal medyada kendilerini birer güçlü karaktermiş gibi hissetmelerine olanak sağlamış oluruz.

Allah'a emanet olun..


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yukarı çık