sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.5637
  • Euro 34.9401
  • GR ALTIN 2426.4
  • ÇEYREK 3991.3

  • 11 Mart 2019, Pazartesi 2:24
Selahattin Bölükbaşı

Selahattin Bölükbaşı

ŞENOL HOCA İLE 4 YIL

Beşiktaş, Teknik Direktör Şenol Güneş ile iyi kötü 4 yıl çalıştı.


İlk 2 yıl gelen 2 şampiyonluğun ardındaki 2 yılda kredisini tüketen Şenol Güneş, önümüzdeki günlerde  Milli Takımı'mızın başına geçecek.


Tuttuğu futbolcuyu hep oynatmaya çalışan ama sindiremediği futbolcuyu da ancak yedeklerde tutan bir hoca olan Şenol Güneş'in en iyi hamlesi Burak Yılmaz'ı Beşiktaş'a kazandırmak istemesi ve sonunda da bunu başarması oldu. En kötülerinde ise çok şey yazabiliriz. Tosiç ve Necip Uysal'ın stoper olarak şampiyonluk getirdiği yılın ardından Tosiç performansını artırdı ama Necip maalesef kaptanlık da verilmesine rağmen kendisini geliştiremedi. Ancak bu durum hoca için hiç sorun olmadı. Nasılsa onu tuttu ya, iyi de olsa oynattı, kötü de olsa oynattı. Üstelik kendi mevkiinde oynatmadığı için Necip'in günden güne erimesine sebep oldu.

 
Dün akşam oynanan Beşiktaş - A. Konyaspor maçı kadrosundan hem yerini hem de kadroda oluşunu eleştirebileceğimiz tek futbolcu Necip Uysal'dı. İtalya'da stoper oynayan, hatta Şile Milli Takımının da stoperi olan Medel o bölgede Vida ile çok daha başarılı olurdu. Necip'i illa ki oynatacaksan Dorukhan'ın yerinde oynatsaydın da bari çocuk rezil olmasaydı. Arkadaşlarından bile oyun içerisinde azar işitmeseydi.


Sahanın lideri, gol atan, takımı atağa sürükleyen, top ayağına geldiğinde taraftarı heyecanladıran Sırbistanlı Boşnak futbolcu Adem Ljajiç'i oyundan çıkarmak da neyin nesi. Evet yerine aldığın adam belki de ondan daha iyi. Ama her ikisi de saha da olsa fena mı olurdu sanki. Lens oyundan düşmüş, Quaresma kendini tatmin peşinde oynarken onlardan birini dışarı alsan da Kartal'ı uçuşa geçirsen daha iyi olmazmıydı. Oğuzhan'dan önce Güven'i almak da  ne kadar doğru. Ama dedik ya Hoca bir futbolcuyu tutarsa diye. Güven de onlardan biri. Kontenjandan oynuyor; bazen ilk 11 bazen de sonradan. 


Hocayı konuşmaktan futbolculardan bahsedemiyoruz. Burak Yılmaz için gerçekten teşekkürler Şenol Hoca. Taraftara rağmen onu aldırması Beşiktaş için çok büyük bir güzellik oldu. Burak'ın da maşallahı var. Asist yapmaya da başladı. Attığı frikik golü muhteşem ötesiydi. Bundan sonra bari Kagawa ve Ljajiç aynı anda sahada olsun da keyifle maç izleyelim. 


Şampiyon hemen hemen belli oldu. 2. Olabilmek için Şenol Hoca milli takıma, Sergen Yalçın da Beşiktaş'ın başına geçmeli.Veya Guti. Beyninin bir yanı milli takımı düşünürken kalan yanıyla Beşiktaş yönetilmez. Hoca değişikliği şart. Ben Sergen'in yuvasında çok başarılı olacağına inanıyorum. 


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yukarı çık