sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.5645
  • Euro 35.0206
  • GR ALTIN 2434.3
  • ÇEYREK 4005.0

  • 20 Ekim 2018, Cumartesi 2:10
Selahattin BÖLÜKBAŞI

Selahattin BÖLÜKBAŞI

ŞEHİT HABERİ İLE YANDIK!

Teröristlerin Batman’da kurdukları hain bir pusu sonucu 7 askerimiz şehit, 2 askerimiz de yaralanmıştı. Yaralı aserlermizden biri daha hastaneye yetiştirilemeden yolda vefat ederek şehit sayımızı 8’e çıkardı. Cuma günü kılınan Cuma Namazları’nın ardından yurdumuzun 8 ilinde devlet erkanı, şehit ailelerimizin yakınları ve halkımızın da yoğun katılımı ile şehitlerimiz ebedi yolculuklarına uğurlandı. 


Her bir şehidimiz, ayrı bir yürek burkan hikayesi ile aramızdan ayrıldı. Onlar Peygamber efendimizin komşuluk makamına erişerek aramızdan ayrılırken arkalarından ciğeri yanmış ama dimdik ayakta duran aileler bıraktı. Operasyona giderken şehit olan kardeşlerimizin şehadetlerini Rabbim kabul etsin.
Bu acı haber sadece şehitlerimizin yakınlarını değil herbirimizin içini yaktı. Alenen dış mihraklardan destek alan bu terör örgütlerinin ne kadar hain ve kalleşçe hareket ettiklerini yaptıkları bu eylemle de ispatladılar. Kısa zaman önce bir askerimizin eşini ve küçük bebeğini de aynı şekilde şehit etmişlerdi. Milli Savunma Bakanımız Hulusi Akar  ve İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’nun söylediği gibi son terörist etkisiz hale getirilinceye dek bu mücadele devam edecek.  


Bu haftaki gazetemizi hazırlarken tarih ve kültürel haberlerin biraz daha önce çıkmasını istemiştim. Hatta manşet olarak Boşnak lider merhum Aliya İzetbegoviç’in haberini hazırlamıştım. Ancak bu acı haber yüreklerimizi parçalayarak herşeyin önüne geçti. Ordumuzdaki rütbeli asker görünümüne bürünmüş Fetocuların azalması sonucu şehit sayılarımız ciddi bir şekilde azaldı. Dileğimiz tamamen sona ermesi. Bu da öncelikle içimizdeki hainleri temizlemekle gerçekleşecek. 


Bu hafta en çok konuşulan konulardan biri de “McKinsey” oldu. Ekonomimizin başındaki en yetkili isim olan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın bu konu hakkında yaptığı açıklamayı sizlerle kısaca paylaşmak istiyorum. 


Türkiye’nin gelişen dünyada çok büyük rekabetçi bir pozisyona doğru emin adımlarla ilerlediğini belirten Bakan Albayrak sözlerine şöyle devam etti: “Devlet yabancı kurumlarla dün de çalıştı, bugün çalışıyor, yarın da çalışacak. Bizim ciddi bir yerli aklımız var. Türkiye gelişen dünyada çok büyük rekabetçi bir pozisyona doğru emin adımlarla ilerliyor. Bu noktada herkesin aklını kullanıp, bir potada eritip en iyiyi bulmak gerekir. Nitekim böyle davranılan birçok alanda iyi bir noktaya ulaştık. Bu çerçevede biz böyle bir konseptin kurulup yönetilmesiyle alakalı sadece bahsi geçen firmayla değil bir çok firmadan bu noktadan dünyadaki örnekleriyle ilgili rapor, bilgi ve analizler aldık. Bu firmalar arasında ABD’li var, Avrupalı var. Türkiye’de yerleşik danışmanlık ve akademik dünyadan hocalarımızdan da bu noktada katkı aldık. Her birimden aldığımız katkıyı bir potada eriterek bu çerçevede yeni dönemde Dönüşüm Ofisi kurduk. Bu ofis görevine başladı. Bu ofis tamamen bizim yerli, milli sadece T.C. vatandaşı değil aynı zamanda Hazine ve Maliye Bakanlığı resmi görevlisi olan bir ekip oluşturduk. Bunun muhatapları tüm bakanlıklar.”

 

Allah'a emanet olun...


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yukarı çık