sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.5207
  • Euro 34.8859
  • GR ALTIN 2435.7
  • ÇEYREK 4007.4

  • 05 Mayıs 2019, Pazar 23:14
Selahattin Bölükbaşı

Selahattin Bölükbaşı

RUMELİ BALKAN KÜLTÜRÜ

Eleştirmek işin en kolay kısmıdır. Önemli olan eleştirirken doğruyu da gösterebilmektir.


Geçtiğimiz günlerde Rumeli Balkan Dernekleri Federasyonu ulusal magazin gündeminde yer alan “Best Of Rumeli 2018” adlı bir ödül programı düzenledi.


Kimileri bu programı çok beğendi. Kimileri beğendi ancak ödül verilen kişilerin zaten ülke çapında oldukça tanınan kişiler olmasını yanlış buldu. Daha az tanınan hatta mahalle, ilçe çapında bilinen, duyulan kişilere ödül verilmesi gerektiğini söyledi. Kimisi ise; ödül alan bir ünlü tasarımcının yıllar önce yaptığı çetnik işaretini hatırlatarak o kişiye ödül verilmesine şiddetle karşı çıktı.


Bu programı gerçekleştirmek kim bilir ne kadar maliyetli ve zahmetli olmuştur. “Rumeli” ismini ulusal çapta duyurmak işin en güzel yanı.
 İkincisi düzenlenen bu programın önümüzdeki yıllarda, yapılan eleştirileri kale alarak daha da güzel yapılacağını ve tüm Rumeliler tarafından daha çok beğenilerek izleneceğini düşünüyorum.


Federasyon tarafından bu etkinlik ile ilgili herhangi açıklama gelirse onu mutlaka sizlerle paylaşacağız. Mail adresimiz: selahattin.bolukbasi@com


Ulusal basında yer almak tabii ki çok güzel. Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği ile Bosna Sancak Vakfı da bu anlamda her yıl düzenlediği Bosna Sancak Kültür Günleri adlı etkinlikle Boşnak ve Rumelileri gündemde tutmayı başarıyla gerçekleştiriyorlar.
Ben de Sancak göçmeni bir ailenin bireyi olarak Boşnak ve Rumeli kültürü adına yapılan her türlü olumlu etkinliği takdirle karşılıyor ve elimden geldiğince haber ve sosyal medya paylaşımları ile destekliyorum. 


6 Mayıs Pazartesi günü başlayacak olan Ramazan ayına bizleri kavuşturan Mevlamıza sonsuz hamd ve senalar olsun.
Tüm İslam coğrafyasına hayırlı ve bereketli Ramazanlar diliyorum...


Allah’a emanet olun...


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yukarı çık