sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.5712
  • Euro 35.0091
  • GR ALTIN 2422.6
  • ÇEYREK 3985.1

  • 18 Şubat 2019, Pazartesi 0:11
Selahattin BÖLÜKBAŞI

Selahattin BÖLÜKBAŞI

‘Oyun’ bir kez daha bozuldu

Ak Parti’yi icraatları ve projeleri ile deviremeyen iç ve dış mihrakların kurdukları ‘oyun’ bir kez daha bozuldu.


Seçmenine verecek bir taahhüdü olmayan, sadece koltuk sevdası için bırakın kurdukları ittifakı kendi yol arkadaşları tarafından dahi sürekli eleştirilenler, Ak Parti’yi ancak bazı oyunlar oynayarak devirebileceklerini zannediyorlar. Ak Parti’de de zaman zaman görevden alınmalar, ya da istifalar oldu. Ancak hepsinde de kol kırıldı, yen içinde kaldı. Başbakan, büyükşehir belediye başkanları dahi görevlerinden alındı; yerlerine yine davanın içinden uygun isimler atandı. Ne görevinden alınan bir söz etti ne de görevi devralan.


CHP’de işler farklı dönüyor. Hedef sadece koltuk olunca, partide ideoloji, dava diye bir şey olmayınca geriye sadece ulaşılmak istenen makamlar kalıyor. Hele birisi koltuğu kaptığında onu her ne olursa olsun asla bırakmak istemiyor. ‘Bırak’ denince ya da onun yerine başka biri aday gösterilince o kişiden partiyi kötüleyen açıklamalar peş peşe geliyor.
Genel seçimlerde başkan adayı belirlerken kendisine rakip olan Muharrem İnce’yi bu göreve getirip onu alacağı düşük oy ve kaybedeceği seçim sonrası alaşağı edeceğini düşünen Kılıçdaroğlu, İnce CHP oylarının üzerinde bir oy alarak seçimi kaybetmesi sonucu yanılgıya uğradı ve karşısında dim dik duran, delegelerin desteği ile neredeyse kendisini devirecek daha güçlü bir Muharrem İnce oluştu. 


Kendisinin cesaret edip giremediği başkanlık yarışında yaptığı hatayı bu kez tekrarlamayan Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir adaylığı için oldukça zayıf bir ismi seçti. Belediye başkanlığı yaptığı Beylikdüzü’nde dahi hiçbir icraatı olmayan birisini tercih ederek Muharrem İnce’de yaptığı hatayı tekrarlamadı. 


Ama düşünemediği bir farklı nokta var ki o da İmamoğlu’nun İstanbul’da kuvvetle muhtemel alacağı düşük bir oy sonucu Kılıçdaroğlu’nun CHP’deki muhaliflere dayanacak gücü kalmayacaktır.


Kafasındaki hedef seçim kazanmak değl, kendi koltuğunu korumak olunca; ne seçim kazanabilir ne de artık Atatürk’ün kurduğu partide onun koltuğunu işgal edebilir.                    
Allah’a emanet olun.


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yukarı çık