sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.606
  • Euro 34.7896
  • GR ALTIN 2413.8
  • ÇEYREK 3971.3

  • 03 Nisan 2019, Çarşamba 23:33
Selahattin BÖLÜKBAŞI

Selahattin BÖLÜKBAŞI

KİME OY VERMELİ?

Aylardır gündemin birinci konusu olan “Yerel Seçimler” geldi, çattı. 


Peki, kime oy vermeli? 

Bu sorunun cevabını vermek, kimileri için çok basit. Futbol takımı tutar gibi hatta babadan oğula geçen kemikleşmiş diye tabir edilen oylar vardır. Bu oyların sahipleri ne partilerinin başında bulunan lidere dikkat ederler ne de partilerinin icraatlarına. Başkanlık sistemi ile başlayan ittifaklara bile dikkat etmezler.


Kimileri ise oy vermeden önce adayın etnik kimliğine bakar. Özellikle doğuda bu tür oy kullananlar çoktur. Batı’da da bu tür adaylara rastlamak mümkün. Hele hele bir adayın “hangi dilden konuşalım” diye söze başlaması bir suç unsuru teşkil etmese bile adayın etnik kimliği ile oy toplamaya çalıştığını ispat eder.


Bizim önerimiz oy kullanmadan önce adayın nereli olduğuna değil, belediye başkanlığı için ehil olup olmadığına bakılmalı. Belediyecilik konusunda hiçbir tecrübesi olmayan kişilere oy vermeden önce iyice düşünülmeli. Daha sonra adayın hangi partiye ve hangi ittifaka hatta gizli ittifaklara mensup olup olmadığına bakılmalı. 


İttifaklar parti ideolojilerinin önüne geçmiş durumda. Atatürk’ün kurduğu bir partinin gün gelip de ülkeyi bölmeye çalışan başka bir parti ile resmi olmasa da aşikar bir şekilde ittifak kuracağını kim düşünebilirdi ki? Önceki seçimlerde de  malum partiyi meclise sokabilmek için kendi oylarından onlara bir kısmını vermediler mi?


Dergimizin “Seçim Extra” diye yayınladığımız bu sayısında Ak Parti Bayrampaşa Belediye Başkan Adayı Sn. Atila Aydıner’in projelerinden bir kısmını yayınladık. Diğer ittifaktan bize ne bir reklam teklifi ne de bir haber yayınlama isteği gelmediği için onların projeleri hakkında herhangi bir haber yapmayı etik bulmadık. 


İstanbul’da Binali Yıldırım’ın “zayıflatılmış” rakibi karşısında zorlanmadan en az 5-6 puan farkla kazanacağını düşünüyorum. “Zayıflatılmış” derken aday seçiminde Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendisine yeni bir rakip çıkmaması için kasıtlı olarak güçsüz birini aday yaptığını ve 2. bir Muharrem İnce vak’ası yaşamak istemediğini belirtmek istiyoruz.


Seçimlerin kazasız belasız geçmesini, cumhurumuz için en hayırlı olacak belediye başkan adaylarının kazanmasını, ülkemizdeki hizmetlerin “Yıldırım” hızıyla devam ederek aydınlık günlerin sürmesini diliyoruz.  
Allah’a emanet olun.


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yukarı çık