sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.3442
  • Euro 35.132
  • GR ALTIN 2241.7
  • ÇEYREK 3687.9

  • 24 Mayıs 2019, Cuma 2:07
Selahattin BÖLÜKBAŞI

Selahattin BÖLÜKBAŞI

İstanbul Binali Yıldırım ile 'Daha güzel olacak'

31 Mart Yerel Seçimleri sonrası çeşitli sebeplerden dolayı YSK’nın aldığı karar ile İstanbul’da büyükşehir belediye seçimleri 23 Haziran Pazar günü yeniden yapılacak.


Öncelikle merak edilen konu; “zarfın içinde büyükşehir belediye, ilçe belediye, meclis üyeleri ve muhtarlık seçimleri için 4 ayrı seçim kağıdı bulunurken, neden sadece büyükşehir belediye seçiminin tekrarlandığı.” 


Bu sorunun cevabı, anlamak isteyen için çok basit. Hatırlarsanız seçim sonuçları açıklanırken Binali Yıldırım ile Millet İttifakı’nın adayı arasında 29 bin civarı fark vardı. Bu fark seçim sandıklarının yaklaşık ’u kontrol edildikten sonra 13 bin civarına düştü. ’u açılan sandıklardan 16 bin oy Binali Yıldırım lehine geçtiyse, sandıkların tamamı açılsa aradaki farkın Cumhur İttifakı lehine değişeceği aşikardı. 


Ak Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sn. Ali İhsan Yavuz’un dediği gibi “31 Mart Yerel Seçimler’inde bir şeyler oldu”. En azından 16 bin oy Cumhur İttifakı’ndan alınıp Millet İttifakı’na verilmek istendi. Bu duruma hiçbir Millet İttifakı yetkilisi itiraz dahi etmedi. Sadece Cumhur İttifakı Adayı Binali Yıldırım, kendisine sorulan soru üzerine “çünkü çaldılar” diyerek cevap verdi. 
Seçimin tekrarlanmasının diğer sebepleri ise imzasız mazbatalar, mazbatalara kasıtlı olarak Binali Yıldırım aleyhine yazılan yanlış rakamlar, yetkisiz kişilerin sandık başkanı olması  gibi sebepler. 


YSK seçimin tekrar sebebi ile ilgili açıklamasını web sitesinden yayınladı.


23 Haziran’da tekrar edilecek İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi için adaylar sahaya indi. 


Ak Parti Adayı Binali Yıldırım ve tüm teşkilat seçim koordinasyon merkezlerinin belirledikleri programlar doğrultusunda çalışmalara başladı.


Fatih Sultan Mehmet Han’ın fethettiği İstanbul’umuz için en hayırlı olacak adayın başkan seçilmesini diliyorum.
Allah’a emanet olun... Hayırlı Ramazanlar...

BÜYÜK BOŞNAK İFTARI
Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Muhammet Sancaktar, başkanlığa seçildiği günden beri yaptığı çalışmalarla dikkat çekiyor. Yönetimi ile birlikte yaptığı işlerle takdir topluyor. Lasiad (Laleli Sanayici İşadamları) derneğinin de başkanvekili olan Muhammet Sancaktar ve yönetimi her yıl dernek binasında düzenledikleri Ramazan İftarını bu kez Boşnakların yoğun yaşadığı Karamürsel'de, Karamürsel Bosna Hersek Türkleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği ile birlikte gerçekleştirdi.


3 Bin civarı Boşnağın buluştuğu bu iftar için Bayrampaşa'da dernek binasının önünden otobüsler kaldırıldı. Kültürlerini yaşamak, Bosna, Sancak ve Balkanlar'da bulunan Boşnakları, Arnavutları, Makedonları unutmamak, onlara destek olabilmek için çaba sarfeden derneklerimize çalışmalarında kolaylıklar diliyoruz.


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yukarı çık