sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.5209
  • Euro 34.808
  • GR ALTIN 2418.9
  • ÇEYREK 3979.2

  • 09 Şubat 2019, Cumartesi 21:46
Selahattin Bölükbaşı

Selahattin Bölükbaşı

Hoş geldin 'Burak Yılmaz'

Beşiktaş, Bursaspor maçında sahada öyle bir futbolcu vardı ki, bir santraforun nasıl olması gerektiğine örnek verdi. İleride yaptığı presle topu kapan Burak, topu sürdü, sürdü ve hafifçe sağına çekip mükemmel bir vuruş yaparak maçın skorunu tayin etti: "2-0" 


Geçen hafta Kagawa'nın oyuna girip 3 dakika içerisinde 2 gol atması ve takımın oynadığı futbolla aldığı tarihi skordan sonra bu hafta da Beşiktaş taraftarı sezon başında istemediği ve alınana kadar protesto ettiği Burak Yılmaz, attığı 2 muhteşem golle taraftarın  gönlünde taht kurdu.


Beşiktaş, İstanbul'da ağırladığı Bursaspor ile 100. maçına çıktı. Maçın ilk yarısı Samet Hoca'nın istediği gibi geçti. Samet Hoca oyunu kilitlemişti. Ne Bursaspor'un oynamasına izin verdi ne de Beşiktaş'ı oynattı. İlk yarı boyunca pozisyon bulmakta zorluk çeken Beşiktaş, Lens'in ayak dışı ile gönderdiği pası göğsüne alıp topu önce yumuşatan Burak Yılmaz sol ayağı ile topu uzak köşeye göndererek ilk yarının skorunu ilan etti: "1-0"


İkinci yarı maç seyircinin izlemek istediği hale geldi. Samet Hoca takımının zaman zaman önce çıkıp gol aramasını istedi. Pozisyonlar her iki takım adına art arda gelmeye başladı. Ama sahada öyle bir futbolcu vardı ki, bir santraforun nasıl olması gerektiğine örnek verdi. İleride yaptığı presle topu kapan Burak, topu sürdü, sürdü ve hafifçe sağına çekip mükemmel bir vuruş yaparak maçın skorunu tayin etti: "2-0" 


Zaman zaman özellikle oyuncu değişikliklerinden dolayı eleştirdiğimiz Şenol Hoca bu akşam Kagawa ile başlamadı. Ancak oynayan futbolcuların hepsi Burak Yılmaz ve Kagawa'nın gelmesiyle birlikte vites yükseltti. Beşiktaş takımı şampiyonluğa veya en azında 2. olup Şampiyonlar Ligine katılma hedefine iyice kilitlendi.


Başakşehir cepten yemeye başladı. En yakın takipçisi ile arasında 8 puan fark bulunan Başakşehir kendi evinde karşılaştığı Erzurumspor ile berabere kaldı. Maçın lideri de kahramanı da yılların tecrübesi Egemen'di. Kendi kalesindeki atakları başarıyla önlemeye çalışan Egemen, sürekli rakip defansı da rahatsız etti. Sonunda aradığı pozisyonu buldu ve mükemmel bir kafa vuruşu ile skorda dengeyi sağladı. Erzurumspor'un devre arası transferinde aldıkları orta saha oyuncusu Gabriel Obertan, kalitesini konuşturdu. Aldığı her topu olumlu kullanarak ileri aktarmasını bildi. 


Başakşehir ise karşısında bu kadar diri bir Erzurum beklemiyor olmalı ki dakikalarca kalesinde mahkum kaldı. Maçın son dakikalarında baskı kurmaya çalışsa da galibiyeti getirecek golü bulamadı. 


Fenerbahçe ligin 2. yarısına iyi başlamıştı ancak bu hafta istediği sonucu alamadı. Üstelik Soldado ve Tolgay birer kırmızı kart görerek önümüzdeki maçlarda takımlarını yalnız bırakacaklar.


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yukarı çık