sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.5095
  • Euro 34.7826
  • GR ALTIN 2499.5
  • ÇEYREK 4113.0

  • 04 Eylül 2019, Çarşamba 2:44
Selahattin BÖLÜKBAŞI

Selahattin BÖLÜKBAŞI

Boşnaklar'dan İBB'ye bir daire başkanı!

2013 Yılında yazdığım bir köşe yazısında "Boşnaklar'dan milletvekili çıkmaz" demiş ve bunun sebeplerini sıralamıştım.

O günden bugüne maalesef haklı olduğumu görmek beni mutlu etmiyor. Yalnızca 4 büyük kulübümüzde ve milli takımımızda futbol oynamış ünlü bir futbolcu olan Saffet Sancaklı, MHP'den milletvekili oldu. O da eminim Boşnak diye seçilmedi. Onun dışında partiler zaman zaman aday adaylarımıza, aday listelerinin seçilemeyecek basamaklarında yer vererek Boşnak ve Rumeliler'in oylarını aldılar.


2017 Yılında CHP Bayrampaşa İlçe Başkanı seçilen Remzi Albayrak, 2019 Yerel Seçimleri'nde Bayrampaşa Belediye Başkan Adayı oldu. Ak Parti Adayı Atila Aydıner ile girdiği yarışta iki parti arasındaki farkı önemli ölçüde kapatmasına rağmen aldığı oy kazanmasına yetmedi. Ancak tekrarlanan İstanbul seçiminde ilk kez CHP'nin Bayrampaşa ölçeğinde Ak Parti'den daha fazla oy almasını sağlayarak Büyükşehir seçiminde İmamoğlu'nun İstanbul'u kazanmasında önemli bir rol oynadı.


Emekli bir albay olan Remzi Albayrak'ın Bayrampaşa'da CHP'nin oylarını artırması partisi tarafından takdirle karşılandı. Ödül olarak da kendisine İBB İtfaiye Daire Başkanlığı görevi verildi. 


CHP Boşnak ve Rumeliler'in gönlünü almasını, daha sonra da oylarına talip olmasını çok iyi başarıyor. Her milletvekilliği seçiminde mutlaka Boşnak adaylara yer vermesi, zaman zaman ilçe başkanlığı görevi verilmesi, Belediye Başkan adaylarını Boşnak aday adaylarından tercih etmesi, meclis üyeliklerinde Boşnak ve Rumeliler'e ağırlık verilmesinden olsa gerek ki özellikle Bayrampaşa'da CHP oylarının sürekli artmasını sağladılar. 


Ben daha önce Büyükşehir Belediyesi'nde  herhangi bir Bayrampaşalı Boşnak veya Rumeli'nin daire başkanlığına getirildiğini ne duydum ne de gördüm.


Ak Parti bu konuda cimri davranıyor. Bırakın Büyükşehir Belediyesi'ni, Bayrampaşa Belediyesi'nde bile yıllardır bir Boşnağa müdürlük dahi verilmedi. 


Sevgi ve saygılarımla... Allah'a emanet olun...


Selahattin Bölükbaşı
 


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yukarı çık