sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.6013
  • Euro 34.7672
  • GR ALTIN 2496.7
  • ÇEYREK 4107.4

  • 05 Mayıs 2019, Pazar 22:59
Selahattin BÖLÜKBAŞI

Selahattin BÖLÜKBAŞI

Beşiktaş virajı alamadı

6 Maç üst üste galip gelen Beşiktaş, derbide Galatasaray'a net bir skorla 2-0 mağlup oldu.


Mustafa Denizli büyük takımları çalıştırırken bazen önemli değişiklikler yapardı. Sağ bekte oynayan futbolcuyu sol açık oynatmak gibi ezber bozmak isteyen hamleleri olurdu. Şenol Hoca da bu maçta bu tür bir hamle değil, hamleler yaparak dahi (!) bir fikirle 3 ön libero ile maça başladı. Oynamayı hiç mi hiç düşünmedi. Amacı rakibi oynatmayıp birer puan alarak derbiden dönmekti.


Adem Ljajiç gibi bir yıldız oyuncuyu  ligin 13. haftasında ancak takıma kazandırma başarısı (!) gösteren Şenol Hoca, bir dünya yıldızı olan Kagawa'yı hala takıma adapte edemedi. 


Orta sahada Kagawa'nın yerine ilk 11'de oyuna başlayan Necip Uysal daha sonra diğer bir dünya yıldızı olan Adriano'nun yerine  sol beke geçti. Daha sonra Türk yıldızımız Gökhan Gönül'ün yerine sağ beke geçti. Maçı hangi mevkide tamamladığı da meçhul. Çok merak ediyorum; Şenol Hoca acaba Milli Takım'da da Necip Uysal'a yer verecek mi diye.


Lens hangi maçı kurtardı da derbi maçı kadrosuna direk yazıldı? Lens'in olası bir iyi performansı ile satışını kolaylaştırmakmıydı amaç bilemeyiz ama göz göre göre Lens'in hele böyle bir maçta oynatılması futbol adına işlenmiş bir cinayettir. Her an herşey yapabilecek olan Quaresma gibi silahın elinde dururken Lens ile maça başlar ve 2-0 yenik duruma gelirsen, seni Quaresma değil Chirstiano Ronaldo bile kurtaramaz. Fatih Hoca, 3 kişi ile kapatır Quaresma'nı değil adım atmak, nefes bile aldırtmaz. Ne pozisyona girebildi ne de asist yapabildi. 


Maça hatalı kadro ile başladın. İlk yarı sonucu 1-0 mağlupsun ve aynı kadro ile oyuna devam ediyorsun. Oyuncu değiştirmek için illa ki 60. dakika mı beklenir? Adriano değişikliği zorunlu oldu ve hamlelerinden birini kaybettin. Şenol Hoca muhtemelen Güven Yalçın hamlesi de yapacaktı skoru kurtarabilmek için ancak Gökhan'ın sakatlanması bu planı bozdu.


Hele hele ilk yarıda Ljajiç'i sol açıkta oynatmak da neydi Şenol Hocam. Ljajiç, orta alanda takıma dinamizm veren, topu ileri taşıyabilen Kagawa ile birlikte tek futbolcun. Öncelikle Ljajiç, alternatif olarak da Kagawa o görevi üstlenebilirdi. Ne Necip, Ne de Dorukhan bu işi yapamaz. Dorukhan demişken; Beşiktaş'ın yükselen bir yıldızı ama Oğuzhan'ı bu kadar da yok saymak bence bu sezona damga vuran en büyük hata oldu. Oğuzhan zaman zaman da olsa oynatılmalıydı.


Maçın hakemi hakkında ise söyleyecek söz bulamıyorum. Özellikle skor 2-0'a gelinceye kadar olan sürede takdir haklarını hatta olmayan haklarını da hep Galatasaray lehine kullandı. Aslında Galatasaray'ın böyle bir katkıya ihtiyacı yoktu. Ama hakem ince ince bir maç, bir takıma nasıl kazandırılır örneği verdi. 2-0'dan sonra ise Beşiktaş'a yöneldi az da olsa takdirleri. 


İlk 2 yılında Beşiktaş ile birlikte 2 şampiyonluk yaşayan Şenol Güneş, zayıflatılan kadro ile hocalığına ihtiyaç duyulan son 2 yılda malesef kendisinden bekleneni veremedi.


Geçen haftaki yazımda Şenol Hocamızın dahiyane (!) düşüncelerini kale almadan Beşiktaş'ın şampiyonluğun en büyük adayı olduğunu yazmıştım. Şimdi ise "3. olursa iyidir" diyorum.
 


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yukarı çık