sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.5711
  • Euro 35.0136
  • GR ALTIN 2432.4
  • ÇEYREK 4001.6

  • 15 Şubat 2019, Cuma 23:48
Selahattin Bölükbaşı

Selahattin Bölükbaşı

BEŞİKTAŞ GELİYOR!..

Beşiktaş zirveye doğru emin adımlarla ilerlemeye, Yeni Malatyaspor engelini aşarak devam etti.

Puan cetvelinde Beşiktaş'ın altında yer alan Malatyaspor, Avrupa hedefini sürdürebilmek için Beşiktaş'ı yenebilmek amacıyla maça çıktı. Ta ki Adem Büyük'ün yaptığı büyük hataya dek maç; başa baş koro kor devam etti. Adem belki de hayatının en büyük hatasını yaparak hiç gereksiz bir pozisyonda Lens'e arkadan bir müdahalede bulundu. Hakem önce sarı kartı gösterdi. Daha sonra ise VAR'dan gelen uyarı ile gidip pozisyonu tekrar tekrar izledi ve Adem'e hak ettiği kırmızı kartı gösterdi. 


Beşiktaş maça çok hızlı başlamıştı. Daha ilk dakikada Burak Yılmaz, zeminin de azizliğine uğrayarak topu ağlara gönderemedi. İlk 15 dakikada Beşiktaş'ın ataklarını karşılamaya çalışan Malatyaspor bu dakikadan sonra oyunda dengeyi sağladı. Adem oyundan atılana dek top bir Beşiktaş'ın kalesinde, bir Malatyaspor'un kalesindeydi. 
39. Dakikadan sonra moral motivasyon Beşiktaş'a geçti. Lakin rakip 10 kişi kalmasına rağmen Şenol Güneş kendisinden beklenen hamleleri yine yapamadı. 2. Yarıya aynı kadro ile çıktı. Oysa geçen hafta oynanan maçın yıldızlarından biri olan Lens, bu maça çok kötü başlamış ve maç boyunca da kötü performansı devam etmişti. Hele 2. yarıda kaçırdığı çok net bir gol pozisyondan sonra dönen top Beşiktaş ağlarına gidince Şenol Hoca Lens'i çıkarıp yerine Quaresma'yı dahil edebildi.


 Güven'in ne oynadığını biri bana anlatsa memnun olurum. Oyun stili ile bana Kerim Frei'ı anımsatıyor. Ama Kerim'den çok daha ağır, daha zor çalım atan ve uzaktan şut çekme becerisi olmayan bir Frei modeli. Mustafa Pektemek ondan çok daha faydalı olabilirdi. Ancak Şenol Hoca'nın yapması gereken hamle ikinci devreye  Quaresma ve Kagawayı alarak başlaması idi. Bu hamleleri  çok geç yapabildi. 


Burak Yılmaz maç boyuncu koşturdu, aradı durdu. Orta sahaya çok fazla geldi ve olumlu destek verdi. Son vuruşlarda şanssız bir gece yaşadı. Geçen haftaki gol pozisyonlarının çok daha rahatlarını bulmasına rağmen skor yapamadı. Bence geriye bu kadar gelip enerjisini oralarda tüketmemeli. İyi niyetinden kimsenin şüphesi olamaz.
Beşiktaş'ın Sırbistanlı Boşnak futbolcusu Adem Ljajic de Burak gibi maçın en çok çalışanlarındandı. O da bir çok pozisyon yakalayıp topu ağlarla buluşturamamış olduğundan dolayı, attığı galibiyet golünden sonra köşe bayrağına bir tekme atarak gördüğü sarı kartla önümüzdeki hafta derbide cezalı duruma düştü. Oldukça zor geçen maçın galibiyet golünü atan Ljajiç'e oyundan çıkarken Şenol Hocanın el uzatmaması kendisine yakışmadı. Önce bu maçı kazanacaksın sonra derbiyi. 


Beşiktaş'ın yediği gol evlere şenlik. Zirve hedefi olan bir takım böyle bir gol yememeli. 


2. Yarıya çok hızlı başlayan Beşiktaş yine ilk dakikada Burak ile önemli bir pozisyondan yararlanamadı. Sağdan, soldan kullandığı kornerlerle Malatyaspor'u adeta abluka altına alan Beşiktaş, Atiba'nın vuruşu ile maçın ilk gölünü attı. 


Yeni transferleri takıma kazandırmakta zorluk yaşayan Şenol Hoca, Ljajiç'in sarı kart görmesi sonucu önümüzdeki hafta oynanacak Fenerbahçe derbisinde 10 numara mevkiini Kagawa'ya istemeye istemeye bırakmak zorunda kalacak. 
Haftaya sahne Kagawa'nın...

 

Makale: Selahattin BÖLÜKBAŞI


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yukarı çık