sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.3839
  • Euro 35.0584
  • GR ALTIN 2326.4
  • ÇEYREK 3827.2

  • 27 Ocak 2019, Pazar 3:43
Selahattin BÖLÜKBAŞI

Selahattin BÖLÜKBAŞI

Bayrampaşa Atila Aydıner’i bir başka seviyor

Her zaman gülen yüzü ile her daim Bayrampaşa halkının içerisinde olan, onları dinleyen, onlara belediye faaliyetlerini ve projelerini anlatan Bayrampaşa Belediye Başkanı ve Ak Parti Bayrampaşa Belediye Başkan Adayı Atila Aydıner, Bayrampaşalılar tarafından bir başka seviliyor.


Geçtiğimiz günlerde Ak Parti Bayrampaşa Teşkilatı; önceden teşkilat kademelerinde görev yapmış mensupları için bir program düzenledi. Programa önceki ilçe başkanları Kemal Kıdil ve Cemil Yıldız, önceki belediye başkanı ve 2 dönem milletvekilliği görevi yapan Hüseyin Bürge, İl sorumlusu Fatih Salman, İl Başkan Yardımcısı Av. Rabia hanım ve milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı katıldı. 


Ak Parti Bayrampaşa Teşkilatı eski başkanları ve milletvekilleri konuşurken onları dikkatle dinleyip alkışladı. Ancak Atila Başkan coşkulu sesiyle teşkilatı selamladığında tüm salon Başkan ve Başkan Adayı Atila Aydıner’i dakikalarca ayakta alkışladı. Ak Parti’den istediği menfaati ya da koltuğu alamayan kişilerin eleştirmeye çalıştığı Atila Aydıner’in adaylığı hakkında en önemli cevabı; Başkan Aydıner’i içten gelen sevgi ve samimiyetle alkışlayan teşkilatın eski ve yeni mensupları verdi.


Millet İttifakı, adaylarının çoğunu hala açıklayamadı. İlk önce Cumhur İttifakı’nın adaylarını açıklamasını bekleyeceğini belirten Millet İttifakı şimdi de kendi içinde aday paylaşımı sorunu yaşıyor. Hedef sadece koltuğu kazanmak olunca aslında kendi ideolijilerine uymayan sağ kökenli muhafazakar adaylara yönelen Millet İttifakı bu davranışı ile Türk halkının çoğunluğunun muhafazakar olduğunu kabullenmiş oluyor. Bu durum da kemikleşmiş kesimin sol oyları sayısının kısa süreli gelecekte daha da azalacağını gösteriyor. Gerçekten inandığınız bir davanız ya da bir ideolojiniz varsa buna uygun adaylar seçerek önce kendinizin ideolojinize inandığınızı göstermeniz gerekir. CHP’nin Ankara Adayı bu anlattıklarımıza iyi bir örnektir.


Bayrampaşa’da CHP belediye başkan adayını hala açıklamadı. Aday adayları ofisler açarak kendilerini öne çıkarmaya çalışıyor. Son yerel seçimlerde Ak Parti ile aralarında yüzde 11 gibi bir fark bulunan CHP, aday seçmekte zorlanıyor. CHP kurmaylarının etnik düşünerek çözüme ulaşamayacaklarını artık anlamaları gerekir. Bayrampaşa’da sadece Rumeliler yaşamıyor. Bütün üzerinden hareket etmek gerekir. Bunu da Ak Parti kurmayları ve son sözü söyleyen Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan en iyi bir şekilde gerçekleştiriyor. Başarıya ulaşmak için bazen takkeyi başınızdan çıkartıp masanın üstüne koymalı ve “ben nerde yanlış yaptım” diye düşünmek gerekir.


Cumhur ve Millet ittifaklarının İstanbul’daki adaylarının arasındaki fark oldukça büyük. Birisi bir ilçe belediye başkanlığı yapmış, bu süreçte oldukça yoğun eleştiriler almış bir isim. Diğeri ise oldukça tecrübeli, yıllarca ulaştırma bakanlığı yapmış, ardından başbakanlık görevi yapmış ve halen TBMM Başkanlığı görevi süren bir isim. Teraziye konulursa biri taban diğeri tavan yapacak konumda.

Allah’a emanet olun.


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yukarı çık