sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.5038
  • Euro 34.7826
  • GR ALTIN 2499.5
  • ÇEYREK 4113.0

  • 25 Ocak 2019, Cuma 23:43
Selahattin Bölükbaşı

Selahattin Bölükbaşı

AH BE ŞENOL HOCA!..

Beşiktaş'a art arda 2 sezon şampiyonluk yaşatan Şenol Hoca, geçtiğimiz sene ve bu sene yaptığı hatalarla Beşiktaş'ı getirdiği yerden, çok gerilere götürdü.

Maçı kazanırsın veya kaybedersin veya berabere kalırsın. Furbolda her skor olabilir. Ama gole ihtiyacın varken elindeki en iyi golcüyü çıkartıyorsan buna resmen "intihar" denir. 


Şenol Hoca transferini onaylamadığı futbolcuları oynatmaktan kaçınır. Cezalı Vida'nın yerine mevkii stoper olan Enzo Roco'yu tercih etmeyen Hoca, özellikle bu sezon "kötü" performans sergileyen Necip Uysal'ı tercih etmesi maçın başında yaptığı ilk hataydı.


Bütün maç kötü performans sergileyen Lens'e tahammülü şaşırtıcı. Lens'i Babel'in yerine monte etmeye çalıştığını anlayabiliriz. Ancak ısrarla alınmasını istediği Burak Yılmaz'ı maçın daha 60. dakikasında skor 0-0 iken çıkartıp Mustafa Pektemek'i almasına asla anlam verilemez. Hele hele önce Caner'i oyuna alıp sonra Adriano'yu çıkarmasının da hiçbir elle tutulur yanı yok. Geçen hafta Caner'in kanadından sorun yaşanmıştı ama bu sorunun sebebi Lens'in defansa katkı yapmamasıydı. ilk 11'den kesilen Caner oldu.


Maça hızlı başlayan Beşiktaş ilk 10 dakikada kaleye etkili 3 şut çekti. 2 şut Lajiç ve diğer şut Burak'tan geldi. Oldukça da etkili şutlardı. Beşiktaş, görmek istediğimiz Beşiktaş gibi baskı kuruyor, etkili ve  güzel futbol oynuyordu. Ne var ki özellikle Büyükşehir Erzurumspor'un Boşnak kalecisi İbrahim Şehiç  yüksek bir performans sergiledi. Ancak Beşiktaş'ın golü illa ki bulup maçı kazanacağını düşünüyordum. Ta ki Şenol Güneş, alınmasını çok istediği ve oyun boyunca etkili olmaya çalışan Burak Yılmaz'ı oyundan alan dek. Bunun açıklaması olamaz.


Rakip takımın hocası Şifo Mehmet de bir hata yaparak Raşat Muhammed'i oyundan alıp adeta farkın açılmasını önledi.
Geçen haftaki Akhisar galibiyetinde büyük bir pay sahibi olan Lajic, yine çok etkiliydi. 90 Dakika boyunca hem gol aradı durdu, hem de arkadaşlarına asist yapmaya çalıştı. Nitekim Lajiç, Quaresma'nın kornerden verdiği pası, ceza sahasının içindeki Dorukhan'a "al da at; hem kendini hem de bizi de kurtar" dercesine ortalayarak en azından maçta dengeyi sağladı.


Kazanmak için tüm gücünü ortaya koyan takım Şenol Hoca'nın hataları sayesinde maçtan sadece bir puan alabildi. 


Beşiktaş gibi büyük takımların hakemi konuşmaması gerekir. Takdir hakkını hep Beşiktaş'ın aleyhinde kullanan bir hakem vardı sahada.  Maçın bitimine 13 saniye kala son düdüğü çalması da Beşiktaş'ın aleyhine kulandığı son takdiri oldu. 13 Saniye uzun bir süre olmasa da kalecinin elinde bulunan top rakip sahaya gönderilebilir ve son bir şans denenebilirdi. İlk yarı sonunda uzatma süresi dolmasına rağmen Erzurumspor'un atağının bitmesini bekleyen hakem, top Beşiktaşlı futbolcuya geçince ilk yarıyı bitiren düdüğü çalmıştı. Bunlar küçük ama hakemin niyetini gösteren kararlardır. 


Şenol Hoca bu maç gerçekten çok hata yaptı. Sağ kanatta Gökhan Gönül ile harika bir ikili oluşturan Quaresma'yı maçın genelinde sol kanatta oynatmak da neydi. Sol kanattan hemen hemen Caner oyuna girene dek hiç orta gelmedi. Q7 sol kanattayken sadece bir kere ceza sahasına doğru yönelip etkili bir şut çekti. Maçın sonlarında ise sağ kanada geçtikten sonra ortalar geldi, maçın havası değişti. Oysa Burak Yılmaz sahadayken bu ortalar gelseydi Şenol Hoca bu gece daha rahat uyurdu.


Esas düşündürücü olan oldukça başarılı bir başkan olarak gördüğümüz Fikret Orman ve ekibi bunları göremiyor mu...
Dorukhan'ı  tebrik ediyorum harika geliyor. Milli Takım yolu açık. 


Maçın analizi haber sitemizdeki spor haberleri menüsünde yayınlanacaktır. 

 

Makale: Selahattin Bölükbaşı


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yukarı çık