sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.6161
  • Euro 35.0496
  • GR ALTIN 2430.3
  • ÇEYREK 4001.7

YHT'lerde taşınan yolcu sayısı 45 milyona yaklaştı

YHT'lerle, hizmete girdiği tarihten geçen yılın sonuna kadar 44,8 milyon kişi taşındı.

YHT'lerde taşınan yolcu sayısı 45 milyona yaklaştı
  • 10 Ocak 2019, Perşembe 12:00

ANKARA (AA) ARİFE YILDIZ ÜNAL TCDD Taşımacılık AŞ tarafından işletilen yüksek hızlı trenlerle (YHT) geçen yılın sonuna kadar 44,8 milyon kişi yolculuk yaptı.

AA muhabirinin, TCDD Taşımacılık AŞ'den aldığı bilgiye göre, Türkiye'de 2009'da AnkaraEskişehir hattıyla yüksek hızlı tren işletmeciliğine geçilirken, 2011'de AnkaraKonya, 2013'te EskişehirKonya, 2014'te AnkaraEskişehirİstanbul ve Konyaİstanbul seferleri başladı.

Böylece, birçok kente günübirlik seyahat mümkün hale gelirken, Ankara ve İstanbul'dan Kütahya, Tavşanlı, Afyonkarahisar, Denizli, Karaman, Antalya ve Alanya'ya YHT ve otobüs ya da konvansiyonel tren bağlantılı kombine taşımacılık imkanı sağlandı.

AnkaraEskişehir hattında geçen yıl 1,4 milyon, AnkaraKonya hattında 2,2 milyon, Ankaraİstanbul (Pendik) hattında 3,2 milyon, Konyaİstanbul (Pendik) hattında ise 1,2 milyon olmak üzere 8 milyon yolcu YHT ile seyahati tercih etti.

AnkaraEskişehir hattında 16,6 milyon, AnkaraKonya hattında 13,3 milyon, Ankaraİstanbul (Pendik) hattında 11,4 milyon, Konyaİstanbul (Pendik) hattında da 3,5 milyon olmak üzere geçen yılın sonu itibarıyla 44,8 milyon kişi yolculuk yaptı.

Bugüne kadar bin 213 kilometre YHT hattı işletmeye alındı. Bin 870 kilometre YHT ve bin 290 kilometre hızlı demir yolu hattının inşası sürüyor. Ankaraİzmir ve AnkaraSivas arasında YHT hattı yapım çalışmaları da devam ediyor.

 

ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV

ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU

BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI

ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER! ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER!

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık