sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.349
  • Euro 35.1013
  • GR ALTIN 2306.8
  • ÇEYREK 3798.6

Veliaht Prens Muhammed Bin Selmandan Evanjelistlere Kaşıkçı kulisi

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selmanın geçen hafta ABD yönetimine yakın bir grup Evanjelist ile Riyadda toplantı yaptığı iddia edildi.

Veliaht Prens Muhammed Bin Selmandan Evanjelistlere Kaşıkçı kulisi
  • 08 Kasım 2018, Perşembe 11:00

WASHINGTON (AA) Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selmanın, ülkesinin başkenti Riyadda bir grup Amerikalı Evanjelist ile geçen hafta yaptığı toplantıda, gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetinde sorumluluğu olanları cezalandıracağını belirterek ABDye hoş görünmeye çalıştığı iddia edildi.

Amerikan Axion haber sitesi, Prens Muhammed bin Selmanın geçen hafta perşembe günü ABD yönetimine yakın bir grup Evanjelist ile Riyadda görüştüğünü iddia etti.

Haberde, Bin Selmanın toplantıda gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetinde sorumluluğu olanları cezalandıracağını söylediği ve Evanjelist kanaat önderlerinden bu olayın dikkatlerini İrandan çevirmesine müsaade etmemelerini istediği belirtildi.

Ayrıca haberde, Evanjelistlerle toplantıyı Muhammed bin Selman için İsrailABD çifte vatandaşı olan, daha önce İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahuya danışmanlık yapan komplo teori romanları yazarı Evanjelist Joel Rosenbergin ayarladığı öne sürüldü.

Toplantıyı ayarlayan yazarın sözleri

Axiona konuşan Rosenberg, toplantı sırasında Suudi Prensin sık sık Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Türkiye, İran ve Rusyayı eleştirdiğini kaydetti.

Rosenbergin, Düşmanlarının bu durumu suistimal ettiğini ve durumu daha da kötüleştirdiğini söylüyordu. ifadesine de haberde yer verildi.

Ayrıca Rosenberg, Kaşıkçı cinayetine karışanları cezalandıracağını iddia eden Suudi Veliaht Prensin toplantıda, İranın ise cinayet işleyenleri terfi ettirdiğini, Rusya ve Türkiyede de durumun böyle olduğunu ileri sürdüğünü aktardı.

Habere göre, Bin Selmanın toplantıyı ABD Başkanı Donald Trumpa birtakım mesajlar iletecek bir platform olarak kullandığını dile getiren Rosenberg, İki mesajı vardı. Kaşıkçı cinayetinin kabul edilemez olduğunu söylüyordu ve Suudi Arabistan halkı için hayatı daha da iyi hale getirecek ve bizi İran, Müslüman Kardeşler, El Kaide, DEAŞ gibi düşmanlarımıza karşı koruyacak reformları yapma konusunda beni durdurmalarına müsaade edemem diyordu. ifadelerini kullandı.

Muhabir: Kasım İleri

BAYRAMPAŞA'DA GENÇLER İLKNUR BAŞKANLA GECE DÖNERİNDE BULUŞUYOR BAYRAMPAŞA'DA GENÇLER İLKNUR BAŞKANLA GECE DÖNERİNDE BULUŞUYOR

AK PARTİLİ BAŞKAN ADAYLARI KALPLERE DOKUNUYOR! AK PARTİLİ BAŞKAN ADAYLARI KALPLERE DOKUNUYOR!

AK PARTİ BAYRAMPAŞA’DA RUMELİLİ İLKNUR KOVAÇ BAYRAKTAR'LA FARKA GİDECEK! AK PARTİ BAYRAMPAŞA’DA RUMELİLİ İLKNUR KOVAÇ BAYRAKTAR'LA FARKA GİDECEK!

BAYRAMPAŞA'YA 500 YATAKLI DEVLET HASTANESİ BAYRAMPAŞA'YA 500 YATAKLI DEVLET HASTANESİ

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık