sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.3827
  • Euro 35.0559
  • GR ALTIN 2325.7
  • ÇEYREK 3827.2

ULUSLARARASI İLETİŞİM VE TEKNOLOJİ KONGRESİ 2021

İstanbul Aydın Üniversitesi'nin dijital ortamda düzenleyeceği "ULUSLARARASI İLETİŞİM VE TEKNOLOJİ KONGRESİ 2021" 12 Nisan'da başlayacak ve 14 Nisan'da sona erecek. İzleyici olarak herkes katılabilir. Katılımcı olmak isteyenler önceden kayıt yaptırmalıdır.

ULUSLARARASI İLETİŞİM VE TEKNOLOJİ KONGRESİ 2021
  • 19 Ocak 2021, Salı 19:23

1 Aralık 2019’da Çin’in Wuhan şehrinde ortaya çıkan Koronavirüs, kısa sürede dünyanın her yerine yayıldı.1 Mart 2020’de Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından pandemi olarak ilan edildi ve insanlık ‘yeni normal’ olarak adlandırılan bir sürece girdi.  Bu salgına karşı aşı ve ilaç geliştirme çalışmaları devam ederken, farklı sektörler de geçiş dönemine girdi. Özellikle iletişim ve eğitim alanlarının söz konusu geçişin merkezinde yer almaktadır. Pandemi sürecinde iletişim süreçleri nasıl şekillendi? İletişim alanındaki yenilikler toplumların ‘yeni normal’e geçişine nasıl katkıda bulundu?  Günümüzün yakınsak (convergent) teknolojileri (mobil, bulut teknolojisi, robotlar, sanal gerçeklik) pandeminin kontrol edilmesinde, aşının veya ilacın bulunmasında nasıl kullanılmaktadır?

CTC 2021, iletişim ekolojisini şekillendiren pandemi etrafında teknoloji, toplumun dönüşümü, dijital katılım, çevrimiçi eğitim konularını tartışacaktır.  CTC 2021’in teması “COVID 19 çağında iletişim ekolojisi” dir. Manuel Castells, bilgi ve iletişim ağlarının hâkim olduğu yapıyı ve bu yapının oluşturduğu toplumu “ağ toplumu” olarak adlandırmıştır. Dijitalleşme, günlük hayatımızın her alanında insanları hızla yönlendirmektedir.

Yeni normal artık bugünün normali değildir. Bu noktada birbiriyle ilişkili tüm alanlar/taraflar kendilerini yenilemek zorundadır, aksi takdirde yeni dünya düzenine ayak uydurmayan kişi, toplum, şirket, devlet vb. Iris’in de belirttiği gibi imparatorluklarını sürdüremeyecektir. Bu noktada hem eğitim hem de akademik alanda iletişim disiplini içinde yer alan her alanı güncellemek ve yeni yaklaşımlar ortaya koymak esastır. Bu kongre ile, pandemi ile “İletişim Ekolojisi” çatısında yeni yaklaşımların, kuramların, uygulama ve eğitim modellerinin tartışılması amaçlanmıştır.

Kaynak: https://ctc.aydin.edu.tr/tr/175-2/ 

BAYRAMPAŞA'DA İLKNUR BAŞKANLA BAYRAMPAŞALILAR KAZANACAK! BAYRAMPAŞA'DA İLKNUR BAŞKANLA BAYRAMPAŞALILAR KAZANACAK!

BAYRAMPAŞA'DA GENÇLER İLKNUR BAŞKANLA GECE DÖNERİNDE BULUŞUYOR BAYRAMPAŞA'DA GENÇLER İLKNUR BAŞKANLA GECE DÖNERİNDE BULUŞUYOR

AK PARTİLİ BAŞKAN ADAYLARI KALPLERE DOKUNUYOR! AK PARTİLİ BAŞKAN ADAYLARI KALPLERE DOKUNUYOR!

AK PARTİ BAYRAMPAŞA’DA RUMELİLİ İLKNUR KOVAÇ BAYRAKTAR'LA FARKA GİDECEK! AK PARTİ BAYRAMPAŞA’DA RUMELİLİ İLKNUR KOVAÇ BAYRAKTAR'LA FARKA GİDECEK!

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık