sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.5415
  • Euro 34.8107
  • GR ALTIN 2426.1
  • ÇEYREK 3991.3

'Türk sporunu ve taraftarını şiddete teslim etmeyeceğiz'

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Küçükköyspor ile Yıldırım Bosnaspor arasındaki amatör lig maçı öncesinde 17 yaşındaki Muhammed Yücel'in bıçaklanarak hayatını kaybettiği olaylarla ilgili açıklamada bulundu.

'Türk sporunu ve taraftarını şiddete teslim etmeyeceğiz'
  • 02 Ocak 2019, Çarşamba 1:00

Gençlik ve Spor Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Bakan Kasapoğlu, sporda şiddetle mücadele için ellerinden geleni ardına koymayacaklarını vurgulayarak, "Türk sporunu ve taraftarını şiddete teslim etmeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Amatör veya profesyonel, büyük ya da küçük, semt veya şehir takımlarının taraftarlığının bir gönül işi olduğunu aktaran Kasapoğlu, "Bu gönüllük ve sevda üzerine tek taraflı ilişkinin yozlaştırılması, başka mecralara çekilmesine karşıyız." şeklinde görüş belirtti.

Yıldırım Bosnaspor-Küçükköyspor maçı öncesi çıkan olaylarda 17 yaşındaki Muhammed Yücel’in bıçaklanarak hayatını kaybettiğini hatırlatarak, "Gencecik bir can daha yitti ne uğruna?" diyen Bakan Kasapoğlu, şunları kaydetti:

"Bazı kulüp yönetimleri, taraftar grupları kendi çıkarları uğruna tribünleri ateşe atıyorlar. Taraftar ‘ölmeye ölmeye geldik' diye bağırıyor, niye öleceksiniz! Keyif alınacak bir ortamı terörize etmenin tek sebebi bazılarının çıkarları uğruna tetikçilik yapmaktır, maşa olmaktır. Büyük küçük pek çok takımda maalesef bu tip olayları görüyoruz ve bunlarla mücadele için elimizden geleni ardına koymayacağız.”

Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği sosyal medya hesabından bir açıklama yayınladı:

"19 yaşındaki Muhammed Yücel’in, 30 Aralık 2018 Pazar günü Yıldırım Bosna – Küçükköy maçından önce stat dışında çıkan olaylarda yaşamını yitirmesinin ardından bazı provokatör odakların, gerginlik oluşturma gayretlerine en güzel cevap, Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nde verildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Ali Düşmez, Bayrampaşa Kaymakamı Osman Aslan Canbaba ve Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner derneğimizi ziyaret etti.

Camiamızın değerli isimlerinin de yer aldığı buluşmada, konuklarımız Muhammed Yücel’in vefatına sebep olan hadiseden duydukları üzüntüyü dile getirdiler. Sporun barış ve kardeşlik amacıyla yapılması gerektiğinin vurgulandığı konuşmalarda, Yıldırım Bosna Spor Kulübü’nün almış olduğu “ligden çekilme” kararı övgüyle karşılandı. Bu onurlu duruşun holiganizm ile mücadelede bir dönüm noktası olacağına dair inanç vurgulandı. İçişleri Bakanı ve aynı zamanda bölgemiz insanı Süleyman Soylu, provokasyon peşinde koşanlara asla fırsat verilmeyeceğini söyledi ve Yıldırım Bosna ile Küçükköy camialarının birkaç gün içerisinde bir araya geleceklerini ifade etti.

Konuşmaların ardından iki bakan ve beraberindekiler dernek başkanımız Muhammed Sancaktar’ın odasında bir süre ağırlandı ve sohbet edildi. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ilk kez ziyaret etme imkanı bulduğu derneğimizin ziyaretçi defterini imzaladı. Çalışmalar hakkında dernek başkanımız ve yöneticilerimizden bilgi alan misafirlerimiz daha sonra binamızdan ayrıldı."

HABERE AİT RESİMLER

ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV

ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU

BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI

ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER! ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER!

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık