sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.5569
  • Euro 34.7721
  • GR ALTIN 2490.0
  • ÇEYREK 4097.1

Trump'tan Macron'a Avrupa ordusu eleştirisi

ABD Başkanı Donald Trump, twitterda kişisel hesabından yaptığı paylaşımda, Macron'un Avrupa ordusu kurulması teklifine yanıt verdi.

Trump'tan Macron'a Avrupa ordusu eleştirisi
  • 13 Kasım 2018, Salı 19:30

ANKARA (AA) ABD Başkanı Donald Trump, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macronun ortaya attığı Avrupa ordusu fikrini eleştirerek, I. ve II. dünya savaşlarında Avrupaya saldıran Almanya olmuştu. Fransa o zaman ne yapmıştı? ABD kurtarıcı olarak çıkagelmeden önce Pariste Almanca öğrenmeye başlamışlardı. Ya NATOya ödersiniz ya ödemezsiniz! dedi.

Trump, Twitterda kişisel hesabından yaptığı paylaşımda, Macronun Avrupa ordusu kurulması teklifine yanıt verdi.

ABD kurtarıcı olarak çıkagelmeden önce Pariste Almanca öğrenmeye başlamışlardı

Trump, sosyal paylaşım platformunda yazdığı mesajda, Emmanuel Macron, Avrupanın ABD, Çin ve Rusyadan korunmak için kendi ordusunu kurması gerektiğini savunuyor. Ama I. ve II. dünya savaşlarında Avrupaya saldıran Almanya olmuştu. Fransa o zaman ne yapmıştı? ABD kurtarıcı olarak çıkagelmeden önce Pariste Almanca öğrenmeye başlamışlardı.Ya NATOya ödersiniz ya ödemezsiniz! ifadesini kullandı.

Trump, bu paylaşımının ardından yaptığı seri paylaşımlarda, Macronun ülkesinde düşük halk desteği nedeniyle kamuoyunun dikkatini başka konulara kaydırmak üzere bu fikri ortaya attığını savundu.

Trump, Emmanuelin problemi şu ki Fransada halk desteği yüzde 26ya kadar düşmüş durumda. İşsizlik oranı ise neredeyse yüzde 10. Yapmaya çalıştığı konuyu değiştirmekten ibaret değerlendirmesinde bulundu.

Trump, diğer paylaşımında Fransa ile ABD arasındaki şarap ticaretinde uygulanan gümrük tarife dengesizliğine dikkati çekerek, Ticarette Fransa mükemmel şaraplar üretiyor. ABD de öyle ancak sorun şu ki Fransa, ABDnin kendi şaraplarını Fransaya satmasını çok zor hale getiriyor, büyük gümrük tarifeleri koyuyor. ABD ise Fransız şaraplarının satışını kolaylaştırıyor, çok cüzi tarifeler uyguluyor. Bu durum adil değil, derhal değişmeli! diye yazdı.

Fransadan daha milliyetçi bir ülke de yok. Çok gururlu insanlar

ABD Başkanı, Fransız halkı için de Bu arada Fransadan daha milliyetçi bir ülke de yok. Çok gururlu insanlar, öyle olmakta da haklılar ifadesini kullandı.

Trumpın, kendi kampanya sloganını Fransaya uyarlayarak, Fransayı yeniden büyük yapalım! sloganıyla paylaşımlarını sonlandırması dikkati çekti.

Trump ile Macron, en son I. Dünya Savaşını sona erdiren ateşkes anlaşmasının 100. yıl dönümünde Pariste pazar günü düzenlenen anma etkinliğinde bir araya gelmişti.

Muhabir: Emre Aytekin

ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV

ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU

BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI

ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER! ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER!

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık