sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.4979
  • Euro 34.7518
  • GR ALTIN 2423.9
  • ÇEYREK 3987.2

Trump Genelkurmay Başkanı adayını açıklayacak

Trumpın önümüzdeki yıl ekim ayında görev süresi dolacak olan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Dunfordun yerine mevcut Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mark Milleyi bu göreve getireceği iddia edildi.

Trump Genelkurmay Başkanı adayını açıklayacak
  • 08 Aralık 2018, Cumartesi 12:30

WASHINGTON (AA) ABD Başkanı Donald Trumpın Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mark Milleyi, Genelkurmay Başkanlığına aday göstereceği bildirildi.

Associated Press (AP) haber ajansının ABDli yetkililere dayandırdığı haberinde, Trumpın önümüzdeki yıl ekim ayında görev süresi dolacak Genelkurmay Başkanı Orgeneral Dunfordun yerine mevcut Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mark Milleyi bu göreve getireceği iddia edildi.

Trumpın bu kararını yarın Kara Kuvvetleri ile Deniz Kuvvetleri arasında Philedelphiada oynanacak Amerikan Futbolu maçında duyuracağı ifade edildi.

Trump gün içinde maç sırasında Genelkurmayda görev değişimine ilişkin bir duyuru yapacağını söylemişti.

Pentagona sürpriz olduğu iddiası

Genelkurmay Başkan adayının gelecek yılın ortalarına doğru açıklanması beklenirken, Trumpın bunu hemen duyuracağına yönelik haberler ABD Savunma Bakanlığında sürprizle karşılandı.

Genelkurmay Başkanlığı Özel Kalem Müdürü Albay Patrick Ryder, gün içinde AA muhabirinin bu konudaki sorularına Bizim elimizde duyurabileceğimiz bir şey yok, Beyaz Saraya sorun. yanıtını verdi

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral David Goldfeinin de Genelkurmay Başkanlığı için güçlü bir aday olduğu belirtilirken Milleyin Trumpla iyi ilişkileri olduğuna dikkat çekiliyor.

Milley, Amerikan ordusunda karizmatik kişiliği ve kadınların da çatışma bölgelerinde görev yapmasına verdiği destekle biliniyor.

Orgeneral Milley, Afganistanda birliğini terk ettikten sonra Taliban tarafından yakalanan ve daha sonra ABD ile mahkum değişimi karşılığında serbest kalan Çavuş Bowe Bergdahlın davasını incelemekle görevlendirilmişti.

Genelkurmay Başkanı Dunford ise 2015 yılında eski Başkan Obama tarafından atanmış ve görev süresi Trump döneminde iki yıl daha uzatılmıştı.

Milleyin Genelkurmay Başkanlığı görevine başlaması için ABD Senatosundan onay alması gerekiyor.

Muhabir: Kasım İleri

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık