sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.5855
  • Euro 34.8309
  • GR ALTIN 2508.3
  • ÇEYREK 4126.7

Suriye'de mahsur kalan Yusriyye'nin tek hayali Sudan'a dönmek

Sudanlı Yusriyye Abdulkerim Hano eşinin ailesiyle tanışmak için geldiği Suriye'de iç savaş nedeniyle mahsur kaldı. Eşinin terk etmesiyle 4 çocuğuyla, Dul Kadınlar kampında yaşam mücadelesi veren Hano, Sudan'a dönebilmek için yardım bekliyor.

Suriye'de mahsur kalan Yusriyye'nin tek hayali Sudan'a dönmek
  • 06 Kasım 2018, Salı 13:00

İDLİB (AA) BURAK KARACAOĞLU/EŞREF MUSA Sudanlı Yusriyye Abdulkerim Hano, eşinin ailesiyle tanışmak için geldiği Suriyede mahsur kaldı. Dört çocuğuyla kampta yaşam mücadelesi veren Hano, ülkesine dönmek istiyor.

Hano, Sudanda üniversite okurken tanışıp evlendiği eşinin ailesiyle tanışmak için iki çocuğuyla birlikte Suriyeye gitti.

Ülkede ayaklanmaların başladığı günlerde İdlib ilindelerdi. Çatışmalar nedeniyle İdlibden çıkamayan aile burada iki çocuk sahibi oldu.

Sudandan birlikte geldikleri 2 çocuğu daha olan Hano, bir süre sonra eşi tarafından terk edildi.

Hano, dört çocuğuyla Suriyeli yerel yardım kuruluşu İkranın kurduğu Dul Kadınlar kampına sığındı.

İkinci el elbise ile kırtasiye malzemesi alıp satarak ve temizliğe giderek geçimini sağlamaya çalışan Hanonun en büyük hayali, ülkesine dönmek.

Sudana ayak basınca iki rekat şükür namazı kılacağım

İdlib’deki AA muhabirlerinin ulaştığı Sudan vatandaşı 34 yaşındaki Hano, Sudandaki Nileyin Üniversitesinde Ticaret Fakültesi İşletme Bölümü okuyordum. O sırada eşimin ailesiyle tanışmak için Suriyeye geldim. dedi.

Yalnız yaşamanın zor olduğunu belirten Hano, Sudan’a ayak basınca iki rekat şükür namazı kılacağım. ifadesini kullandı.

Hano, şunları anlattı:

Şimdi dul kadınlar köyündeyim. İki işte çalışıyorum. Aylığım 25 dolar (137 lira). Çocuklarım eti en son kurban bayramında gördü. Elimden geldikçe onları bir şeyden mahrum etmemeye çalışıyorum. şeklinde konuştu.

Sudan konsolosluğuna başvurduğunu ancak herhangi bir sonuç alamadığı aktaran Hano, yetkililerden yardım bekliyor.

Ten renginden dolayı dışlandığını ifade eden Yusriyye, Bu bende psikolojik takıntı yaptı. Kötü bakışlar zor. İyi insanlar da var ama sonuçta ben gurbetteyim. Gurbet zordur, ölümdür. şeklinde konuştu.

Ülkesine döndüğünde eğitimine devam etmek istediğini belirten Hano, şunları kaydetti:

Ailemi, vatanımı, Sudan’ımı özledim. Eski hayatımı, ailemi, üniversitemi özledim. Eğitimi özledim. Eğitimi bitirip yeni bir hayata başlamak istiyorum. Anadolu Ajansı Suriye’de savaş nedeni ile sıkışmış Romanya ve Pakistan vatandaşlarının haberini yapmıştı. Ondan sonra konsolosluklar vatandaşlarını aldı. Onları tebrik ederim. Ben de hükümetimden yardım etmelerini bekliyorum.

ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV

ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU

BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI

ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER! ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER!

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık