sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.3725
  • Euro 34.9778
  • GR ALTIN 2325.5
  • ÇEYREK 3826.0

Sultangazi’de 500 Milyon Yıllık Fosil

21-26 Mart Orman Haftası’nda Sultangazi Belediyesi, Hacı Bektaş-i Veli Şehir Ormanı’nda dikkat çeken bir etkinlik düzenledi. Şehir Ormanına gelen vatandaşlar, çevre bilincine dikkat çekilmek için ormanının ortasına konulan buzdan yapılmış fosili görünce şaşkınlığını gizleyemedi.

Sultangazi’de 500 Milyon Yıllık Fosil
  • 29 Mart 2021, Pazartesi 1:33

Sultangazi Belediyesi, Orman Haftası kapsamında anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. ‘Çevreyi koru özenle, geleceğe bak güvenle’ sloganıyla Hacı Bektaş-i Veli Şehir Ormanı’nda etkinlik düzenlendi. Etkinliğe Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun ve eşi Tuba Dursun, AK Parti İlçe Başkanı Süleyman Yiğitoğlu, MHP İlçe Başkanı Yusuf Özel, Meclis Üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

 

Atıklara Dev Fosille Dikkat Çekildi

 

Sultangazi Belediyesi Hacı Bektaş-i Veli Şehir Ormanı’na buzdan yapılmış bir fosil getirildi. Ormana rastgele atılan çöplerin çevreye verdiği tahribatı anlatmak için atıklardan insan figürü oluşturularak buzdan yapılan fosilin içine yerleştirildi. Ziyaretçiler, etkinlik alanındaki 500 milyon yıllık dev fosili görünce şaşkınlığını gizleyemedi.

 

Bilgilendirici Sergi

 

Etkinlik alanında atıkların orman içinde ne kadar süre yaşadığı, ormanların nasıl oluştuğu ve ülkemizde yer alan ormanlarla ilgili sayısal verilerin de olduğu bir sergi de yer aldı.

 

Kaşif Ekibi Şehir Ormanı’nda

Sultangazi Belediyesi Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bilim ve Kültür Merkezi de bu etkinliğin içinde yer aldı. Bilim ve Kültür Merkezi’ne bağlı Kaşif Ekibi, çevre bilincine dikkat çekmek amacıyla doğa ile ilgili yaptıkları resimleri alanda sergiledi. Kaşifler daha sonra, Şehir Ormanı’nda keşif yaparak mercekle ağaçları ve bitkileri inceledi.

 

 

Ormanları korumak bizim elimizde”

 

Belediye Başkanı Av Abdurrahman Dursun, geleceğe bırakılacak en değerli mirasın yeşil alanlar olduğuna dikkat çekti. Başkan Dursun, “Çocuklarımızın daha kaliteli bir yaşam sürmesi adına yeşili korumamız gerekiyor. Burada da 7’den 70’e hepimize önemli görevler düşüyor. Bugün burada rastgele umursamadan atılan çöplerin doğada uzun yıllar kalabileceğini göstermek için Orman Haftası kapmasında bir etkinlik düzenledik. Eğer ormanlarımızı korumaz, atıklarımızı çevreye atarsak geleceğe bırakacağımız miras kocaman bir fosil olur. Unutmayalım ki, ormanları ve dünyayı korumak bizim elimizde” diye konuştu.

 

Program sonunda fidan dikimi gerçekleştirildi. Çocuklar, Başkan Dursun ve konuklarla birlikte fidanları toprakla buluşturdu.

BAYRAMPAŞA'DA GENÇLER İLKNUR BAŞKANLA GECE DÖNERİNDE BULUŞUYOR BAYRAMPAŞA'DA GENÇLER İLKNUR BAŞKANLA GECE DÖNERİNDE BULUŞUYOR

AK PARTİLİ BAŞKAN ADAYLARI KALPLERE DOKUNUYOR! AK PARTİLİ BAŞKAN ADAYLARI KALPLERE DOKUNUYOR!

AK PARTİ BAYRAMPAŞA’DA RUMELİLİ İLKNUR KOVAÇ BAYRAKTAR'LA FARKA GİDECEK! AK PARTİ BAYRAMPAŞA’DA RUMELİLİ İLKNUR KOVAÇ BAYRAKTAR'LA FARKA GİDECEK!

BAYRAMPAŞA'YA 500 YATAKLI DEVLET HASTANESİ BAYRAMPAŞA'YA 500 YATAKLI DEVLET HASTANESİ

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık