sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.5112
  • Euro 34.5944
  • GR ALTIN 2495.3
  • ÇEYREK 4105.3

SÜLEYMANİYE KÜLLİYESİ'NDE İSTANBUL DERSİ

Kültür Tarihçisi Süleyman Zeki Bağlan, "İstanbul Dersleri"nde Esenlerlilere, Süleymaniye Külliyesi ve Hilye Müzesi'ni gezdirerek bilgi verdi.

SÜLEYMANİYE KÜLLİYESİ'NDE İSTANBUL DERSİ
  • 06 Ocak 2019, Pazar 20:36

Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü'nün düzenlediği "İstanbul Dersleri"nde Esenlerli kadınlar, Kültür Tarihçisi Süleyman Zeki Bağlan eşliğinde Süleymaniye Külliyesi'ni ve Hilye Müzesi'ni ziyaret ettiler. "İstanbul Dersleri" öğrencileri, Süleymaniye Külliyesi’nin bir parçası olan Süleymaniye Camii, medreseler, hazire, hastane, sıbyan mektebi, hamam, kütüphane, imaret, ve dükkânları gezerek asırlara meydan okuyan klasik Osmanlı mimarisinin en önemli örneklerini gördüler.

 

İLK KÜLLİYE ÖRNEKLERİNDEN

 

Süleymaniye Külliyesi ilgili bilgiler veren Bağlan, "16.yüzyıla ait en büyük cami ve külliye yapısı örneği olan bu eserler, değişik işlevleri olan farklı yapı tiplerini bir arada planlayan geleneksel külliye kavramının ilk örneklerinden. Süleymaniye Camii’ne baktığınız zaman Mimar Sinan'ın, hem fiziki hem de mimari açıdan çok güçlü ve zengin bir cami yaptığını görebiliriz. Süleymaniye Camii’nin bahçesinde camiyi inşa ettiren Kanuni’nin ve eşi Hürrem Sultan’ın türbelerinin yanı sıra Mimar Sinan'ın kabri de külliye içinde bulunur" dedi.

 

Külliye içerisinde bulunan haziredeki kabirleri de ziyaret ederek dualar eden öğrenciler daha sonra Hilye-i Şerif ve Tespih Müzesi'ni gezerek, müzede özel tarihi taşlardan yapılan tespihler ile İslâm tarihine ışık tutan çok sayıda eseri inceleme fırsatı buldular.

ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV

ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU

BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI

ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER! ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER!

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık