sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.4856
  • Euro 34.9653
  • GR ALTIN 2436.1
  • ÇEYREK 4008.2

SREBRENİCA BOŞNAK SOYKIRIMI

Srebrenica'da 24 yıl önce Avrupa'nın göbeğinde 8.372 Boşnak kardeşimizin zalimce katledildiği soykırım Boşnak derneklerinin düzenlediği etkinlikle anıldı.

SREBRENİCA BOŞNAK SOYKIRIMI
  • 12 Temmuz 2019, Cuma 20:41

Bosnak Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği düzenledikleri anma programı ile ilgili bir açıklama yayınladı:
"Srebrenica Boşnak Soykırımı'nın 24. yıl dönümü nedeniyle İstanbul'da 5 sivil toplum örgütünün işbirliğinde bir anma etkinliği düzenlendik.
Taksim Meydanı'nı çevreleyen binalardan birine, tamamını kaplayacak şekilde dev bir "Srebrenica Annesi" fotoğrafının yer aldığı pankart asılırken, yaklaşık 200 kişi pankartın önünde bir araya geldi.
 Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Bosna Sancak Akademik Kültür ve Tarih Vakfı, Bosna Hersek Dostları Vakfı, Genç Boşnaklar Derneği İstanbul ve İstanbul Kültürlerarası Sanat Diyalogları Derneği'nin birlikte düzenlendiğimiz anmada bir basın bildirisi okundu. 
Derneğimizin başkan yardımcısı ve aynı zamanda Bosna Sancak Akademik Vakfı Başkanı Prof. Dr. Adem Fazlıoğlu'nun okuduğu bildiride soykırımda yitirdiğimiz canlar anıldı, dünyaya Boşnak Soykırımını gerçekleştirenlerin bir an önce adalet önüne çıkarılması yönünde çağrı yapıldı. 
Basın bildirisinin ardından, "Srebrenica Annesi" fotoğrafını çeken sanatçı Almin Zrno da bir konuşma yaptı. 
Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, Bayrampaşa Belediye Başkan Yardımcısı A. Naser Şimşek, Bakırköy Belediye Başkan Yardımcısı Cavit Ganiç ve çok sayıda vatandaşın katıldığı etkinlik Taksim Meydanı'ndaki pankartın önünde çekilen hatıra fotoğrafıyla son buldu.
 Bu anlamlı günde davetimize icabet ederek etkinliğimize katılan herkese ve Taksim Meydanı'nda bu anmayı gerçekleştirebilmemiz için bizlere gerekli şartları sağlayan tüm yetkililere teşekkür ediyoruz...#unutma#unuturma"
 

ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV

ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU

BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI

ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER! ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER!

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık