sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.4524
  • Euro 35.6516
  • GR ALTIN 2324.3
  • ÇEYREK 3827.7

Social Media Effect sergisi açıldı

Sosyal medyanın absürt ve somut etkilerini vurgulayan eserlerin yer aldığı kadın temalı sergi, kadına şiddet olaylarını unutturmamayı, alışılmasına izin vermemeyi amaçlıyor.

Social Media Effect sergisi açıldı
  • 07 Aralık 2018, Cuma 10:30

İSTANBUL (AA) Sanatçı Aslı Aydemirin ikinci kişisel sergisi olan Social Media Effect sanatseverlerle buluştu.

Sosyal medyanın absürt ve somut etkilerini vurgulayan eserlerin yer aldığı kadın temalı sergi, Istanbul Concept Galleryde açıldı.

Sergiye iki yılda hazırlanan Aydemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hazırlık sürecinde birçok sosyal medya kanalını izlediklerini söyledi.

Öldürülen kadınlara ilişkin haberleri de hazırlık sürecinde takip ettiklerini belirten Aydemir, Gazeteler, makaleler, birçok kadın programı arşivledik. Bu süreç içerisinde anitsayac.com üzerinden 2018 içerisinde ocak ayından kasım ayına kadar olan bütün katledilmiş kişilerin isimleriyle birlikte bir anıt mezar hazırladım. Snow White işi bunu temsil etmekte. diye konuştu.

Aydemir, sosyal medyadaki mutluluk pozlarıyla şiddet olaylarındaki zıtlığa dikkati çekerek, Aydemir, sosyal medya hepimizin içinde bulunduğu çok ciddi bir platform. Bu platform içerisinde herkes çok mutlu. Sanal karakterler yarattılar ve o sanal karakterler gerçek karakterlerden çok daha önemli bir konuma geçti. Gerçek olmayan birçok şey izlemekteyiz orada. değerlendirmesinde bulundu.

Son gün 6 Ocak

Sergi için araştırma yapmaya başladığında ruhsal olarak çok yıprandığını aktaran sanatçı, Pamuk Prenses enstalasyonu için ocak ayından kasım ayına kadar katledilen kadınları ele aldıklarını sözlerine ekledi.

Ana malzeme olarak porselen kullanılan, epoksi, linol baskı ve hazır malzemelerle anlatımı çeşitlendirilen sergi, kadın sorunlarına işaret ediyor.

Social Media Effect sergisi, dantelli tost sunumu gibi sosyal medya paylaşımlarından üçüncü sayfa haberlerine uzanan bir çeşitlilik sunuyor.

Aydemirin ikinci kişisel sergisi olma özelliği taşıyan Social Media Effect, kadına şiddet olaylarını unutturmamayı, alışılmasına izin vermemeyi amaçlıyor.

Farklı serileri içinde barındıran sergi, 6 Ocaka kadar izlenebilecek.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık