sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.5124
  • Euro 34.9629
  • GR ALTIN 2432.6
  • ÇEYREK 4001.8

Sirkeci 'ye Teknoloji Üssü Yatırımı

Fatih Belediyesi’nin Yenilikçi Projeleri Geliştirme Merkezi Programı YEPGEM girişimciler için Sirkeci’de Teknokent ve Start Up (Kuluçka) merkezi kuruyor.

Sirkeci 'ye Teknoloji Üssü Yatırımı
  • 29 Ekim 2018, Pazartesi 23:08

Fatih Belediyesi, girişimcilerin önünü açmak için iki sene önce başlattığı YEPGEM projesi çerçevesinde Türkiye’nin önde gelen kurum, kuruluş ve üniversitelerinin de aralarında bulunduğu birçok çözüm ortağını bir araya getirerek Eminönü Sirkeci’de Teknokent ve Start Up (Kuluçka) merkezlerini hayata geçiriyor.  Eminönü Sirkeci’de Teknokent ve Start Up merkezleri için iki ayrı iş hanında bir taraftan teknik altyapı hazırlıkları devam ederken, bir taraftan da kurum ve kuruluşlarla sözleşmeler yapılıyor. 


Başkan Suver: ‘Temel Hedefimiz Ülkemizin Gelişmesine Katkı Sağlamak’
Fatih Belediye Başkanı Hasan Suver, YEPGEM programı çerçevesinde Sirkeci’de Teknokent ve Start Up (Kuluçka) merkezleriyle hedeflerinin ülkeye katkıda bulunacak genç beyinlerin hayallerini gerçeğe ve yatırıma dönüştürmelerine ön ayak olabilmek ve girişimci beyinlerin desteklenmesi olduğunu söyledi. Başkan Hasan Suver, “Bizim burada temel hedefimiz, ülkenin dönüşümü ve gelişimine katkıda bulunacak, bu tür çalışmaların tarihin tozlu sayfalarında unutulmamalarını sağlamak. Ayrıca bu girişimci beyinlerin önünün açılması ve gerekli olan ortamın sağlanması, ileride gerçekleştirilebilecek ve ülkeye teknolojik katkıda bulunacak hayallerin yakalanmasını hedefliyoruz. Bu hayallerin hayata geçirilmesi için gerekli kurum ve kuruluşların bir araya getirilmesi ve desteklenmesi temel amacımızdır. Ayrıca Sirkeci bölgesinde yaşanan dönüşümde her binanın turizm fonksiyonu ile faaliyet göstermesi yerine bölgenin ticaretinin güçlendirilmesi de hedeflenmektedir” dedi. Başkan Hasan Suver, Eminönü Sirkeci’de iki ayrı İş Hanı’nın Start Up ve Teknokent merkezleri olmasının bölgede var olan yoğun ticaret hayatına teknoloji yatırımlarla da destek olmak istediklerini belirtti.


YEPGEM çatısı altında değerlendirilen teknoloji tabanlı girişimci projeler, proje yatırımcılarına yönlendiriliyor. Laboratuvar çalışması gereken proje üniversiteler ve TÜBİTAK tarafından takip ediliyor. Daha sonra fon ve üretim gerektiğinde fon desteği ve üretim desteği de verilerek ürün haline gelmesinin ardında da ticaret ve sanayi alanında değerlendiriliyor. Böylece girişimcinin ürettiği bir çalışma son kullanıcısına kadar ulaşmış oluyor.


Sirkeci’de Hamidiye Caddesi üzerinde Doğubank İş Hanı karşısında bulunan binanın üstündeki üç kat, Start Up (Kuluçka) merkezi olacak şekilde altyapı hazırlıklarını sürdürüyor. Buranın arka sokağında bulunan Keskin Han’da da Teknokent’in altyapı çalışmaları devam ediyor. Her iki merkezin de 2018 yılının sonuna doğru faaliyete geçmesi planlanıyor.     

ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV

ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU

BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI

ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER! ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER!

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık