sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.4327
  • Euro 35.5748
  • GR ALTIN 2327.6
  • ÇEYREK 3831.5

ŞİLE DENİZ FENERİ RESTORE EDİLDİ

Güçlendirilen ve restorasyonu tamamlanan tarihi Şile Deniz Feneri, İstanbul boğazından geçiş yapmaya hazırlanan gemileri gençleşmiş yüzüyle selamlayarak, denizcilere ışık tutmayı sürdürecek.

ŞİLE DENİZ FENERİ RESTORE EDİLDİ
  • 20 Ocak 2022, Perşembe 22:07

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ve Şile Belediyesi işbirliği ile aslına uygun şekilde restorasyonu tamamlanarak güçlendirilen tarihi Şile Deniz Feneri'nin açılış töreni gerçekleşti. Güçlendirilen ve restorasyonu tamamlanan tarihi Şile Deniz Feneri, İstanbul boğazından geçiş yapmaya hazırlanan gemileri gençleşmiş yüzüyle selamlayarak, denizcilere ışık tutmayı sürdürecek.

Şile Deniz Feneri Yenilenen Yüzüyle Gemilere Işık Tutacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Adil Karaismailoğlu tarafından gerçekleştirilen açılışa AK Parti İstanbul Milletvekilleri Erol Kaya, İffet Polat, Mustafa Ataş, Osman Boyraz ve 26. Dönem Milletvekili Mehmet Metiner katılırken, Şile Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya, Şile Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Ergar, Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı görevlileri, Şile Belediyesi birim amirlerinin yanı sıra Şile Jandarma Komutanı Özgür Çakıcı, Şile Emniyet Müdürü Hazım Gümüş, Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Durmuş Ünüvar, BBP İlçe Bşk. Birkan Ege, MHP İlçe Bşk. Mustafa Pıçak, AK Parti İlçe Bşk. Erdoğan Akgül, kalabalık bir vatandaş topluluğu ve basın mensupları da törende yerlerini aldı. Şile Deniz Feneri’nin tarihi dokusuna uygun restorasyonu Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü bünyesinde, Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı ve Şile Belediyesi girişimleri ile 27 Ağustos 2020 tarihinde başlamıştı.

Açılışta konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Denizlerimize yol gösteren tarihi Şile Deniz Feneri’ni restore ederek, güçlendirilmiş bir şekilde gelecek nesillere miras bırakmanın mutluluğu içerisindeyiz. Şile Feneri, Karadeniz sahilinde seyir yapan gemiler için rota feneri olarak 1859 tarihinde  Sultan Abdülmecid döneminde inşa edildi. O günden bu yana da Türkiye’nin en uzun menzilli deniz feneri olarak, denizlerimizde yol göstermekte, rehberlik yapmaktadır. Yıllara meydan okuyan bir eşsiz yapı olan Şile Feneri’nin, gelecek nesillerimize sağlıklı biçimde aktarılabilmesi için yapının tüm yönleri ile güçlendirilmesi ile olabilecekti. Biz de temel güçlendirme ve restorasyon çalışmalarına başlayarak, onu gerekli özen ve önemle özgün haline geri döndürdük. Yapıya sonradan eklenenleri söktük. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü eli ile kıyılarımızda denizcilerimize yol gösteren ve bugün yeniden hizmete başlayan tarihi Şile Deniz Feneri’nin üç tarafı denizlerle çevrili olan ülkemize daha nice asırlar hizmet etmesi dileği ile ülkemize hayırlı uğurlu olsun.” ifadelerini kullandı.

 Bakan Karaismailoğlu, Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı’yı Makamında Ziyaret Etti

Bakan Adil Karaismailoğlu açılış sonrasında Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı’yı Şile Belediye Başkanlığı makamında ziyaret etti. Şile’de esnafla da bir araya gelen Bakan Karaismailoğlu Şile İlçe Su Ürünleri Kooperatifi’ne de bir ziyaret gerçekleştirdi. Şile limanına da uğrayarak mendirekte incelemelerde bulunan Bakan Adil Karaismailoğlu Ağva’ya da uğrayarak Şile-Ağva Otoyolu üzerinde de teknik incelemelerde bulundu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’yu kabulünde konuşan Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı: “Yalnızca Şile’nin değil, İstanbul’un hatta Türkiye’nin incisi olan fenerimize bakım ve onarım çalışmalarını gerçekleştiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımıza, bu hassas süreci takip eden Sayın Bakanımız Adil Karaismailoğlu’na ve çalışmaları ile burada ter döken tüm yetkili arkadaşlarımıza teşekkürü bir borç bilirim. Şile, tarihi deniz fenerimizin gölgesinde İstanbul’un parlayan yıldızı olmaya devam edecek. Uzun yıllar denizcilerimize rehberlik eden Şile Deniz Feneri,  Âllah’ın izni ile uzun yıllar daha denizcilerimize yol gösterecek. Bizi burada, bu mutlu anlarımızda yalnız bırakmayan siz değerli Şilelilere de ayrıca teşekkür ediyorum. Türkiye'nin en uzun menzilli feneri olan tarihi Şile Deniz Feneri, önümüzdeki günlerde yapılacak düzenlemeler ile hem ilçe hem de ülke turizmine hizmet etmeyi sürdürecek.” dedi.

BAYRAMPAŞA'DA GENÇLER İLKNUR BAŞKANLA GECE DÖNERİNDE BULUŞUYOR BAYRAMPAŞA'DA GENÇLER İLKNUR BAŞKANLA GECE DÖNERİNDE BULUŞUYOR

AK PARTİLİ BAŞKAN ADAYLARI KALPLERE DOKUNUYOR! AK PARTİLİ BAŞKAN ADAYLARI KALPLERE DOKUNUYOR!

AK PARTİ BAYRAMPAŞA’DA RUMELİLİ İLKNUR KOVAÇ BAYRAKTAR'LA FARKA GİDECEK! AK PARTİ BAYRAMPAŞA’DA RUMELİLİ İLKNUR KOVAÇ BAYRAKTAR'LA FARKA GİDECEK!

BAYRAMPAŞA'YA 500 YATAKLI DEVLET HASTANESİ BAYRAMPAŞA'YA 500 YATAKLI DEVLET HASTANESİ

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık