sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.5613
  • Euro 35.0352
  • GR ALTIN 2426.5
  • ÇEYREK 3991.5

SEVGİYLE BİRLEŞEN İŞ SANATTIR

'Vefa Buluşmaları'nda Esenlerli öğrencilerle buluşan hattat, gazeteci ve ressam Etem Çalışkan, güzel olan her şeyin sevgiyle başladığını belirterek, "Duygusuz her şey sıfırdır. Bir işi sevgiyle birleştirince sanat oluyor" dedi.

SEVGİYLE BİRLEŞEN İŞ SANATTIR
  • 29 Ekim 2018, Pazartesi 23:01

Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü'nün düzenlediği 'Vefa Buluşmaları' kapsamında Esenlerli gençler, hattat, gazeteci ve ressam Etem Çalışkan'ı ziyaret etti. Esenler Sanat Evi (ESEV) öğrencilerini ağırlayan Çalışkan, sanat hayatıyla ilgili anılarını ve tecrübelerini paylaştı.
Türkiye’nin yaşayan en önemli ressam ve güzel yazı sanatı ustalarından Etem Çalışkan, sanat hayatına nasıl başladığıyla ilgili yaptığı konuşmasında resmin ortaya çıkışıyla ilgili de bilgi verdi. 
İnsanların kendilerini ifade etmek amacıyla resmi kullandıklarını, böylece alfabenin ve yazının ortaya çıktığını söyleyen Çalışkan, "Çalışmalarımda ve yaşamımda milat olarak yazının bulunduğu tarihi referans alıyorum. 
Yani ben şu an tarihi 2018 değil de 6018  olarak yazıyorum. Yazı olmasaydı kitaplar yazılamazdı. Bu yüzden kutsal bir işle uğraştığımı düşünüyorum. Okur yazar olmanın tüm güzelliklerini yaşadım. 
Eski yazıdan yeni yazıya geçiş döneminde yazıyı öğrenenler arasında ilklerdenim. Yazı yazıyoruz; ama herkes güzel yazı yazamıyor. Güzel yazı yazma yeteneği de bir sanattır. Allah herkesi farklı yetenek ile yaratmış. Güzel yazı yazma yeteneği şükürler olsun bende varmış. En önemlisi sahip olunan yeteneği kullanmaktır. Hiçbir yetenek kötü değildir" dedi.

ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV

ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU

BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI

ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER! ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER!

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık