sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.3795
  • Euro 35.0698
  • GR ALTIN 2324.4
  • ÇEYREK 3825.1

Serginin açılışı Bayar ve Menderes'in altın makası ile yapıldı

Atatürk Üniversitesi tarafından düzenlenen Yerel Basında Atatürk Üniversitesi'nin Kuruluşunun Yansımaları isimli serginin açılışı, 60 yıl önce dönemin Cumhurbaşkanı Celal Bayar ile Başbakan Adnan Menderes'in kullandığı altın makasla yapıldı.

Serginin açılışı Bayar ve Menderes'in altın makası ile yapıldı
  • 17 Kasım 2018, Cumartesi 17:30

ERZURUM (AA) Atatürk Üniversitesi 15 Temmuz Milli İrade Salonu Fuaye Alanında düzenlenen sergide, üniversitenin inşaat aşamasından açılışına kadar geçen süreçte çekilen ve dönemin yerel gazetelerinde kullanılan 60a yakın fotoğraf sergilendi.

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, serginin açılışında yaptığı konuşmada, üniversitenin, 17 Kasım 1958de, dönemin Cumhurbaşkanı Celal Bayar ile Başbakan Adnan Menderes tarafından açılışının 60. yılı dolayısıyla sergi düzenlendiğini söyledi.

Atatürk Üniversitesinin gerek yetiştirdiği bilim adamları gerek insan kaynağı gerekse teknolojik bilgi ve değer açısından Türkiyeye büyük katkı sağladığını anlatan Çomaklı, göreve geldikleri günden itibaren dünya markası oluşturma konusunda ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını dile getirdi.

Serginin açılışının Bayar ile Menderesin 60 yıl önce kullandığı altın makasla yapılacağını vurgulayan Çomaklı, Onları rahmetle, minnetle anıyorum. Bu ülke için şehit olan bütün şehitlerimizi de rahmetle anıyorum. Sergimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum. ifadelerini kullandı.

Sergiyi hazırlayan Atatürk Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ayşe Özdemir de serginin bir yıllık emek sonucunda ortaya çıktığını söyledi.

O dönemde yayımlanan gazeteleri, üniversitenin yanı sıra farklı arşivlerden bulduğunu belirten Özdemir, şunları kaydetti:

Amacım, 60 yıl önceki tarihi öne çıkarmaktı. Mustafa Kemal Atatürkün doğuda üniversite kurulmasını istemesinin ardından nerede üniversite kurulacağı araştırılıyor. Daha sonra üniversite, Erzurumda kuruluyor ve ismi de Atatürk Üniversitesi oluyor. Celal Bayar ve Adnan Menderes açılışı yapmak üzere Erzuruma geliyor. Erzurum halkı, bu büyük organizasyonun basit bir makasla yapılmayacağını söylüyor ve esnaf, açılış için altın makas yaptırıyor. O günkü makas, işte bu makas.

Açılış kurdelesini Rektör Çomaklının 60 yıllık altın makasla yaptığı programa, Erzurum Vali Yardımcısı Yıldız Büyüker, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Bingül ile üniversite personeli ve vatandaşlar katıldı.

Sergi, bir hafta açık kalacak.

BAYRAMPAŞA'DA GENÇLER İLKNUR BAŞKANLA GECE DÖNERİNDE BULUŞUYOR BAYRAMPAŞA'DA GENÇLER İLKNUR BAŞKANLA GECE DÖNERİNDE BULUŞUYOR

AK PARTİLİ BAŞKAN ADAYLARI KALPLERE DOKUNUYOR! AK PARTİLİ BAŞKAN ADAYLARI KALPLERE DOKUNUYOR!

AK PARTİ BAYRAMPAŞA’DA RUMELİLİ İLKNUR KOVAÇ BAYRAKTAR'LA FARKA GİDECEK! AK PARTİ BAYRAMPAŞA’DA RUMELİLİ İLKNUR KOVAÇ BAYRAKTAR'LA FARKA GİDECEK!

BAYRAMPAŞA'YA 500 YATAKLI DEVLET HASTANESİ BAYRAMPAŞA'YA 500 YATAKLI DEVLET HASTANESİ

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık