sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.5614
  • Euro 34.9547
  • GR ALTIN 2439.7
  • ÇEYREK 4017.0

Saraybosna'da yoğun hava kirliliği

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosnada kış mevsiminin gelmesiyle yoğun hava kirliliği yaşanıyor.

Saraybosna'da yoğun hava kirliliği
  • 03 Aralık 2018, Pazartesi 14:00

SARAYBOSNA (AA) Bosna Hersek Federasyonu Hidrometeroloji Kurumunun verilerine göre, kirli havada bulunan PM2,5 zararlı partikül oranı dün gece 245 seviyesine çıktı.

Bu derece çok sağlıksız (mor) seviye olarak tanımlanıyor.

Yoğun hava kirliliği ve sis nedeniyle özellikle gece ve sabah saatlerinde görüş mesafesi de düşerken, bu sabah Uluslararası Saraybosna Havalimanından yapılacak bazı seferler iptal edildi.

Hava kirliliğinden etkilenmek istemeyen Saraybosnalılar, yüzlerine maske takıp ağız ve burunlarını şallarıyla kapatıyor.

Öte yandan, ABD'nin dünya genelindeki diplomatik temsilciliklerinde yapılan ölçümlere göre, Saraybosna dün dünyanın en yoğun hava kirliliğinin yaşandığı şehir oldu.

Tarihi ve doğal güzellikleri ile ünlü Saraybosna'da kış aylarında artık rutin bir hal alan hava kirliliği, çok eski model araçların egzoz gazlarının yanı sıra ısınmak için kullanılan düşük kalorili yakacaklardan kaynaklanıyor.

ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV

ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU

BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI

ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER! ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER!

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık