sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.5095
  • Euro 34.7826
  • GR ALTIN 2498.1
  • ÇEYREK 4113.0

PKK'ya Amanoslar'dan geçit verilmedi

Afrin ile bağlantısı kesilen Amanoslar'da yoğunlaşan operasyonlarla terör örgütü PKK'nın sığınak ve depolarının yanı sıra toprağa gömdüğü patlayıcılar, patlayıcı düzenekleri ve yaşamsal malzemeler imha edildi.

PKK'ya Amanoslar'dan geçit verilmedi
  • 06 Aralık 2018, Perşembe 15:00

OSMANİYE/HATAY (AA) MUZAFFER ÇAĞLIYANER LALE KÖKLÜ Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı sonrası Suriye'nin Afrin kırsalıyla bağlantısı kesilen Amanos Dağlarında yoğunlaşan operasyonlarda, terör örgütü PKKnın sakladığı patlayıcılara ulaşılarak olası saldırıların önüne geçildi.

Zeytin Dalı Harekatı sonrası TSK tarafından örgütün Afrinden Türkiye'ye geçiş noktası olarak kullandığı Amanoslarda bazıları örgütün sözde üst düzey kadrosundan 46 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonlarda PKK'nın lojistiğine de darbe vuruldu.

Terörle mücadele kapsamında Osmaniye ve Hatay İl Jandarma Komutanlığına bağlı timlerin Amanoslarda yürüttüğü arama tarama faaliyetlerinde ise terör örgütü üyelerince kullanılan çok sayıda sığınak ve depo tespit edildi.

Ocak ve kasım ayları arasında örgüt elemanlarınca kullanılan 17 sığınak, 2 erzak deposu ile toprağa gömülü içinde mühimmat, patlayıcı ve malzemeleri bulunan 26 plastik bidon ve teneke kutu bulundu.

Tespit edilen sığınak, depo ile toprağa gömülü bidon ve teneke kutularda 73 kilogram TNT patlayıcı, 72,5 kilogram amonyum nitrat ile 16,5 kilogram plastik patlayıcı ele geçirildi.

Aramalarda bulunan bir roketatar, 3 roketatar mühimmatı, 18 makineli tüfek ile bu tüfeklere ait çok sayıda fişek, 2 tabanca, 21 el bombası ile 30 kablolu 16 elektrikli fünye düzeneği, patlayıcıları uzaktan infilak ettirmek için 3 el telsizi, elektronik devre kartı ile çok sayıda küçük ve büyük pil de imha edildi.

Patlayıcıları tüplerle güçlendirmişler

Operasyonlarda 22 piknik tüpü de bulundu. Teröristlerin el yapımı patlayıcıların etkisini artırmak için tüpleri kullandığı belirlendi.

Aramalarda ayrıca TSK'nın sinyal kesici kullanma ihtimaline karşı toplam uzunluğu bir kilometreyi aşan kablo ele geçirildi.

Jandarma timlerinin Amanoslar'da tespit ettiği sığınaklardan birinde çok miktarda yaşamsal malzemenin yanı sıra Osmaniye ve İstanbul illerinin kent haritaları ile Suriyenin Kobani bölgesinin krokisi de bulundu.

Delil niteliği taşıyan malzemelere, Jandarma Kriminoloji Laboratuvarına teslim edilmek üzere el konuldu.

ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV

ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU

BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI

ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER! ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER!

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Etiketler: PKK AMANOS

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık