sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.4177
  • Euro 35.1194
  • GR ALTIN 2324.5
  • ÇEYREK 3829.6

PKK - YPG bağı terörist ifadesinde

Terörist F.Y, örgütün Güneydoğudaki çukur eylemlerine katıldığını ardından Kandilde silahlı ve ideolojik eğitim aldığı sırada TSK'nın hava harekatında yaralanıp örgütün Suriyedeki uzantısı YPG işgalindeki bölgeye götürüldüğünü itiraf etti.

PKK - YPG bağı terörist ifadesinde
  • 18 Kasım 2018, Pazar 15:30

GAZİANTEP (AA) ADSIZ GÜNEBAKAN Gaziantep'te terör örgütü PKK / KCK'ya ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında yakalanan ve hakkında dava açılan F.Y, örgütün güneydoğudaki çukur eylemlerine katıldığını ardından Kandilde silahlı ve ideolojik eğitim aldığı sırada TSK'nın hava harekatında yaralanıp örgütün Suriye'deki uzantısı YPG işgalindeki bölgeye götürülerek tedavi gördükten sonra YPG saflarında eylemlere katıldığını anlattı.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığınca bölücü terör örgütü PKK/KCKya yönelik yürütülen soruşturma kapsamında tutuklu sanık F.Y. hakkında hazırlanan iddianame, 9. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

İddianamede, hakkında anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs ve silahlı terör örgütüne üye olmak suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ile 15 yıla kadar hapis istenen sanık F.Ynin etkin pişmanlıktan yararlanmak istediği ifadelerine yer verildi.

Lise üçüncü sınıftayken okulu bırakarak PKKya katıldığını itiraf eden F.Y, Silopideki bazı mahallelerde örgütün insanlara çukurlar kazdırdığını ve kendisinin de bu eyleme katıldığını anlattı.

Eylemlere tam teçhizatlı yaklaşık 60 kişinin katıldığını belirten F.Y, Biz mahallenin gençlerine kalaşnikof tüfek, tabanca ve el bombası eğitimi pratik olarak verildi. Ayrıca tüfek ve hücum yeleği verilerek nöbet tutturuyorlardı. Ben de 20 gün nöbet tuttum. ifadelerini kullandı.

Daha sonra Irakın kuzeyine geçtiğini ve örgüt mensuplarınca Kandilde PKKnın gençlik yapılanmasının bulunduğu bölgeye götürüldüğünü anlatan F.Y, şu bilgileri aktardı:

Beni Iraka götüren Mahsun ile burada bulunan sorumlulardan Beritan kod adlı şahıslar beni mülakata aldılar. Burada bana kod adı olarak Botan ismini verdiler. Kod ismimin anlamı PKKnın Şırnak ve çevresine Botan ismini vermesinden dolayıdır. Benim adımı, nereli olduğumu, ailemden ulaşabileceğim kim varsa onun telefon ve adres bilgilerini, kan grubumu sorup not aldılar, bunları benim sicil bilgilerim olarak kaydettiler. Bu bilgileri künye olarak oradaki arşivlerinde tutuyorlar.

Eğitim almaya başladıklarını ancak TSKnın 2016 yılının şubat ayında hava harekatı düzenlediğini ve 4 örgüt mensubunun öldüğünü, kendisinin de yaralandığını aktaran F.Y, yaralandığında bilincini kaybettiğini, gözlerini açtığında ise kendisini Şırnakın Cizre ilçesinin karşısında bulunan Suriyenin Derik beldesinde PKKnın Suriye kolu YPGnin hastane olarak kullandığı binada bulduğunu ifade etti.

Yaklaşık 20 gün tedavi gördükten sonra oradan ayrıldığını belirten F.Y, şöyle devam etti:

Buradan PYDnin işgalinde bulunan köyde PKKya ait askeri eğitim kampına gönderildim. Bu kampta Kandilde yarım kalan eğitimin ikinci bölümü yani askeri eğitim verildi. Burada ben 15 gün silah eğitimi aldım. El bombası ve ağır silahların eğitimini aldım ve kullandım. Herkes bu eğitimi görür. Daha sonra buradaki PKKlılara yeteneklerine göre branş eğitimi verilir. Branş eğitimi alan kişilerin yüzleri tanınmamak için devamlı olarak kapalıdır. Kimse birbirini görmez, tanımaz. Burada verilen branş eğitimlerinden bazıları, siyasal alan faaliyetleri, suikastçı eğitimi, el yapımı patlayıcıların yapımı, tuzaklama şeklinde eğitimlerdir hatta el yapımı patlayıcı üzerine branş eğitimi alan bir kişi eğitim sırasında sırtındaki çanta içerisinde bulunan zaman ayarlı bombanın patlaması sonucu öldüğünü gördüm. Bu şahıs daha önceden Mardin Kızıltepe Mezopotamya Kültür Merkezinde (KHK ile kapatılan) faaliyet gösteren Herekol kod isimli kişiydi.

Sanık F.Y, daha sonra Türkiyede gençleri örgütleyip devlet kurumlarına ait bina ve araçlara kundaklama eylemi gibi ses getirecek eylemler yapılması için Gaziantepe gönderildiğini ve yakalandığını belirtti.

Örgütün yönetimi hakkında da detaylı bilgiler veren sanık F.Y, şunları kaydetti:

PYD/YPG, PKK/KCKnın Suriye koludur. Bildiğim kadarıyla 2012 yılında PKK, Suriyeye mühimmat ve militanlarını göndererek buradaki halkı örgütleyerek bu yapıyı sağlamlaştırmaya çalıştı. YPG içerisindeki üst düzey komutanların tamamı Kandilden gönderilmiştir ve Kandile bağlı olarak faaliyet yürütürler.

HDP ve DBP gibi siyasi partiler, Kobanideki sivil halka yardım adı altında Türkiyede yardımlar ve paralar topladılar. Toplanan bu yardım ve paraları PKKya verdiler. PKK da bu yardımları YPGnin ihtiyaçlarında kullandı. diyen sanık F.Y, gönderilen paralarla silah alındığını hatta 2 aşiretin de PKK aracılığıyla YPGye silah ve maddi yardımda bulunduğunu ifade etti.

BAYRAMPAŞA'DA GENÇLER İLKNUR BAŞKANLA GECE DÖNERİNDE BULUŞUYOR BAYRAMPAŞA'DA GENÇLER İLKNUR BAŞKANLA GECE DÖNERİNDE BULUŞUYOR

AK PARTİLİ BAŞKAN ADAYLARI KALPLERE DOKUNUYOR! AK PARTİLİ BAŞKAN ADAYLARI KALPLERE DOKUNUYOR!

AK PARTİ BAYRAMPAŞA’DA RUMELİLİ İLKNUR KOVAÇ BAYRAKTAR'LA FARKA GİDECEK! AK PARTİ BAYRAMPAŞA’DA RUMELİLİ İLKNUR KOVAÇ BAYRAKTAR'LA FARKA GİDECEK!

BAYRAMPAŞA'YA 500 YATAKLI DEVLET HASTANESİ BAYRAMPAŞA'YA 500 YATAKLI DEVLET HASTANESİ

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık