sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.5095
  • Euro 34.7826
  • GR ALTIN 2499.5
  • ÇEYREK 4113.0

Peygamberimizin adı hakkında doğru bilinen yanlışlar

Tasavvuf Sohbetleri'nde konuşan Mutasavvıf Yazar Ömer Tuğrul İnançer, Peygamber Efendimiz (S.a.v.)’in isimleriyle ilgili yanlış bir bilgiye açıklık getirdi.

Peygamberimizin adı hakkında doğru bilinen yanlışlar
  • 03 Şubat 2020, Pazartesi 1:38

İnançer, "Efendimiz Hazretleri’nin ismi Mustafa değildir. O'nun dünya hayatındaki ismi Muhammed (S.a.v.)’dir. Mustafa, Peygamber Efendimiz (S.a.v.)’in ism-i şerifi değil, sıfat-ı şerifidir" dedi.

Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü’nün düzenlediği “Tasavuf Sohbetleri”, Mutasavvıf Yazar Ömer Tuğrul İnançer’in anlatımıyla Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleşti. Said Ebu’l-Hayr’ın “Rubailer” eserinden bir bölümün ele alındığı programa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

 

‘MUSTAFA’ İSMİ DEĞİL SIFATI

“Rubailer”deki beyitleri açıklayarak programa başlayan İnançer, Peygamber Efendimiz (S.a.v.)’in isimleriyle ilgili yanlış bilinen bir bilgi olduğunu ifade ederek, “Efendimiz Hazretleri’nin ismi Mustafa değildir. O’nun dünya hayatındaki ismi Muhammed (S.a.v.)’dir. Ruhlar âlemindeki ismi Ahmet’tir. Ebedi âlemdeki ismi ise, Mahmut’tur. Bu isimlerinin hepsi ‘hamd’  kökünden gelir. Mustafa, Peygamber Efendimiz (S.a.v.)’in ism-i şerifi değil, sıfat-ı şerifidir. Mustafa; ‘rafine edilmiş zat’ demektir. Efendimiz’in bir diğer sıfat-ı şerifi ise murtezadır. Bazıları da diyor ki, ‘Hz. Ali (r.a.) murtazadır, Efendimiz değildir’. Resulallah Efendimiz’de olmayan bir vasıf, başka hiç kimsede olamaz. Bunun için, ‘Hz. Ali (r.a) murtazadır, Efendimiz değildir’ demek, konuyu hiç bilmemek demektir. Dolayısıyla Allah (c.c), Efendimiz (S.a.v.)’den razıdır, onun için bir sıfatı da murtazadır.” şeklinde açıklama yaptı.

 

VEFA, ÜZERİNE YEMİN EDİLECEK BİR KAVRAM

Peygamber Efendimiz (S.a.v.)’in dünyanın vefasız olduğundan bahsettiğini aktaran İnançer, “Vefa, üzerine yemin edilecek mukaddes bir kavramdır. Mesela Hz. Mevlana vefayı çok kullanır, ‘Vefaya yemin olsun ki!’ der. Vefa, önemli bir kavramdır. Bu dünyada vefa olmadığını, dünyanın bâki olmadığını idrak etmek gerekir. Said Ebu’l-Hayr diyor ki, ‘Bilmiş ol ki ey genç, bu dünya sana da kalmayacak. Bu dünyaya gelmek iradeyle olmadığı gibi, gitmek de iradeyle değildir. ‘Dolayısıyla her gelen gidicidir. Dünyada kalıcı olmadığımızı bilerek, vefanın neye ve kime gösterileceğini anlamak lazım” dedi.

ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV

ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU

BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI

ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER! ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER!

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık