sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.3327
  • Euro 35.0641
  • GR ALTIN 2285.6
  • ÇEYREK 3759.9

Öğretmenlere hem tren bileti hem de kargo indirimi

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla öğretmenlere yüksek hızlı tren ile ana hat tren biletlerinde yüzde 50, PTTnin APS kurye ve posta kargosu gönderilerinde de yüzde 30 indirim yapılacak.

Öğretmenlere hem tren bileti hem de kargo indirimi
  • 06 Kasım 2018, Salı 13:00

ANKARA (AA) ARİFE YILDIZ ÜNAL Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkenin geleceğinin inşa edilmesinde mihenk taşı olan öğretmenlere armağan vermek istediklerini ve kampanya düzenlediklerini söyledi.

Bakan Turhan, bu kapsamda TCDD Taşımacılık AŞnin yüksek hızlı tren ile ana hat tren biletlerinde yüzde 50 indirim uygulayacağını, PTT AŞnin de APS kurye ve posta kargosu gönderilerinde yüzde 30 indirim yapacağını ifade etti.

Türkiyenin 2023 yılı hedeflerine kararlılıkla yürüdüğünü belirten Turhan, tüm kurum ve kuruluşların ihtiyacı olan en önemli unsurun kaliteli insan kaynağı olduğuna işaret etti.

Turhan, teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin, insan kaynağı 21. yüzyılın gerektirdiği donanıma sahip değilse başarının mümkün olamayacağını vurgulayarak, Bu anlamda, öğretmenlerimiz ülkemizin geleceğinin inşa edilmesinde mihenk taşıdır. Biz de Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak başımızın tacı öğretmenlerimize armağan vermek istedik ve kampanya düzenledik. diye konuştu.

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla TCDD Taşımacılık AŞnin öğretmenlere yönelik düzenlediği yüzde 50 indirimli tren bileti uygulamasının 2430 Kasım döneminde geçerli olduğunu dile getiren Turhan, Ulaştırma ailesi olarak 24 Kasım Öğretmenler Gününü en kalbi duygularımızla kutluyoruz. Öğretmenlerimize minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz. ifadesini kullandı.

Turhan, kampanyanın, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı veya Bakanlık tarafından onaylanan her derece ve türdeki resmi ve özel okullarda çalışan öğretmenleri, yükseköğretim kuruluşlarında çalışan öğretim elamanlarını, Türk uyruklu olup yabancı ülkelerde çalışan öğretmenleri kapsayacağını bildirdi.

Kampanyadan yararlanmak isteyen öğretmenlerin biletlerini gişelerden, internetten, 444 82 33 numaralı çağrı merkezinden ya da acentelerden temin edebileceğini aktaran Turhan, TCDD Taşımacılık Genel Müdürlüğünün 2430 Kasım Öğretmenler Haftası kampanyaları kapsamında bugüne kadar yaklaşık 21 bin 250 öğretmenin seyahatini yüzde 50 indirimli biletle yaptığını kaydetti.

PTTden yüzde 30 indirim

Turhan, Öğretmenler Günü dolayısıyla PTT AŞ tarafından da kampanyalar düzenlediğini, geçmiş yıllarda 24 Kasımdan önceki 5 iş günü APS kurye ve posta kargolarına yüzde 25 indirim uygulandığını anımsattı.

Söz konusu uygulamanın bu yıl için dün başladığını ve 30 Kasıma kadar devam edeceğini belirten Turhan, indirim oranının da yüzde 25ten yüzde 30a çıkarıldığını bildirdi.

Turhan, öğretmen kimlik kartı ibraz edilerek bu indirimlerden yararlanılabileceğini dile getirdi.

PTT AŞnin uygulaması kapsamında herhangi bir indirimden yararlandırılan gönderilerde, ayrıca Öğretmenler Günü indiriminden faydalanılamayacak.

BAYRAMPAŞA'DA GENÇLER İLKNUR BAŞKANLA GECE DÖNERİNDE BULUŞUYOR BAYRAMPAŞA'DA GENÇLER İLKNUR BAŞKANLA GECE DÖNERİNDE BULUŞUYOR

AK PARTİLİ BAŞKAN ADAYLARI KALPLERE DOKUNUYOR! AK PARTİLİ BAŞKAN ADAYLARI KALPLERE DOKUNUYOR!

AK PARTİ BAYRAMPAŞA’DA RUMELİLİ İLKNUR KOVAÇ BAYRAKTAR'LA FARKA GİDECEK! AK PARTİ BAYRAMPAŞA’DA RUMELİLİ İLKNUR KOVAÇ BAYRAKTAR'LA FARKA GİDECEK!

BAYRAMPAŞA'YA 500 YATAKLI DEVLET HASTANESİ BAYRAMPAŞA'YA 500 YATAKLI DEVLET HASTANESİ

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık