sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.5786
  • Euro 34.6206
  • GR ALTIN 2526.7
  • ÇEYREK 4158.2

‘MEVLANA’NIN DİLİYLE’ SAHNE ALDILAR

Öğretileriyle dünyada büyük ilgi uyandıran İslam âlimi ve mutasavvıf Mevlana Celaleddin-i Rumi Hazretleri vuslatının 746. yıl dönümünde Bayrampaşa Belediyesi’nin düzenlediği Mevlana’nın Dilinden temalı programla anıldı.

‘MEVLANA’NIN DİLİYLE’ SAHNE ALDILAR
  • 19 Aralık 2019, Perşembe 14:12

Mevlana Celaleddin-i Rumi Hazretleri, “düğün gecesi” olarak adlandırdığı vuslatının 746’ncı yıl dönümünde Bayrampaşa Belediyesi tarafından Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde düzenlenen Mevlana’nın Dilinden temalı programla anıldı. Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner’in ev sahipliğinde düzenlenen programa meclis üyeleri, muhtarlar, siyasi parti temsilcileri, ilçede görev alan sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda, Bayrampaşa Belediyesi Musiki Cemiyeti Korosu tarafından Hz. Mevlana’nın rubailerinden Ateş Karaduman'ın bestelediği eserler seslendirilirken sahne alan semazenlerin gösterisi izleyenleri büyüledi.

“HZ. MEVLANA SEVGİNİN VE HOŞGÖRÜNÜN TEMSİLCİSİDİR”
Gecede konuşan Başkan Atila Aydıner, Hz. Mevlana’nın  “Ne olursan ol yine gel” sözleriyle insanların yüreklerine sevgi ve birlik tohumları ektiğini ve bu düsturuyla hala gönülleri fethettiğini söyledi.

Mevlana’nın yazdıkları ve söyledikleriyle insanlara yol gösteren gerçek bir bilgin, mutasavvıf, âlim, şair ve düşünce adamı olduğunu belirten Başkan Aydıner,  “Hz. Mevlana aşkla, sevgiyle, dostlukla birlikte mücadelenin, umudun ve zorlukların üstüne gitmenin de sembolüdür. Bu vesileyle hoşgörünün eşsiz temsilcisi büyük mütefekkir Mevlana’yı 746. vuslat yıl dönümünde bir kez daha saygı ve rahmetle anıyorum. Mevlana’nın Dilinden programı ile hemşehrilerimize maneviyat ve huzur dolu bir akşam yaşatan Musiki Cemiyeti’mize de teşekkür ediyorum.” dedi.

ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV

ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU

BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI

ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER! ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER!

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık