sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.5095
  • Euro 34.7826
  • GR ALTIN 2499.5
  • ÇEYREK 4113.0

MALTEPE'DE 138 ETKİNLİK BİNLERCE KATILIM

Sanatın merkezi haline gelen Maltepe, spor etkinlikleriyle de ön plana çıkıyor. Geçtiğimiz yıl ilçe genelinde Maltepe Belediyesi Spor Müdürlüğü tarafından düzenlenen 138 etkinliğe 30 binden fazla vatandaş katıldı.

MALTEPE'DE 138 ETKİNLİK BİNLERCE KATILIM
  • 14 Ocak 2022, Cuma 23:22

Maltepe Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü, her sene olduğu gibi 2021 yılında da Maltepelileri sporla buluşturdu. 2021’de gerçekleştirdiği birbirinden renkli ve eğlenceli 138 etkinlikle Maltepeli 30 bin 500 kişi bir araya geldi. Etkinlikler kapsamında 18 mahallede 3 bin 500 çocuğa sömestr hediyesi verildi, 350 öğrenciye de atkı ve forma hediye edildi. Ramazan ayı boyunca 800 kişiyle online evde egzersiz programı gerçekleştirildi, 220 kişiye pandemi döneminde evde spor eğitimi, 800 kişiye ücretsiz basketbol kursu ve 90 kişiye ücretsiz yoga kursu verildi. Bayramlarda 2 bin kişiye spor malzemesi dağıtıldı, 7-12 yaş arası 225 çocuğa mahallelerdeki parklarda hareket eğitimi verildi, ‘Güne Sporla Başla’ etkinlikleriyle 2 bin 125 kişiyle 6 farklı bölgede sabah sporu düzenlendi, 300’ü aşkın çocuğa temel ve spor İngilizcesi eğitimi verildi.

200 KADINLA KARDİOFOLK 

Aynı yıl 150 kişiyle belediyeye bağlı Yalçın Kızılay Kapalı Spor Salonu’nda pilates, zumba, yoga kursu başlarken, Türkiye’de ilk olarak 200 kadınla kardiofolk yapıldı. Polonezköy Kidslanpark’ta 107 Maltepeli genç ve çocuk ücretsiz doğa kampına gönderilirken, İdealtepe sahil marinada 70 kişiye kürek eğitimi verildi. Yine 2021’de 90 kişiye ilkyardım ve cankurtaranlık eğitimi, 120 kadına kişisel savunma sporu krav-maga eğitimi verildi, 16-25 yaş arası 65 kişiye go-kart deneyimi yaşatıldı, 125 kişiyle nefes ve meditasyon etkinliği gerçekleştirildi, 16-25 yaş arası gençlerle ücretsiz paintball etkinliği düzenlendi, İBB Silivrikapı Buz Pisti’nde 70 çocukla buz pateni etkinliği düzenlendi, yine çocuklara deneyimli eğitmenler eşliğinde 90 kişiyle 'zumba kids' eğitimi verildi. 10-14 yaş arası 90 çocuğa tekvando eğitimi verilirken, 92 kişiyle Aydos ormanında doğa yürüyüşü düzenlendi. 14-17 ile 18-35 yaş arası 120 kişiye kick boks eğitimi verildi, Düzce Melen Çayı ve Kartepe’de 200 kişiyle rafting yapıldı ve ATV-UTV deneyimi yaşatıldı. Mini Golf Akademisi işbirliğiyle çimle kaplanan merkez meydanında 9 parkur üzerinde 2 bin kişiye golf deneyimi yaşatıldı, 35 özel çocukla basketbol etkinliği düzenlendi, 6-12 yaş arası 35 çocuğa Yalçın Kızılay Yarı Olimpik Yüzme havuzunda eğitim verildi.

UÇURTMA ŞENLİĞİNDEN YAZ KAMPINA…

Spor İşleri Müdürlüğü etkinlikleri bununla da sınırlamayarak özel günlerde de Maltepeli sporseverlerin yanında oldu. Yalçın Kızılay Spor Salonu’nda doğru beslenme ve sağlıklı bir vücuda sahip olmak için insan anatomisi ve postür analizi gibi birçok konuyu içeren bir seminer düzenlendi. Babalar Günü’nde ilçe meydanında kurulan alanda bin 500 baba çocuklarıyla canlı langırt, dart, şut becerisi, oyun parkuru, masa tenisi gibi oyunları ücretsiz oynadı. İlçe sahilinde 600 kişiyle uçurtma şenliği düzenlenen faaliyetler kapsamında 9-13 yaş arası 900 çocukla Yalçın Kızılay Spor Kompleksi’nde tek gece konaklamalı kamp, yazlık sinema ve spor etkinliği gerçekleştirildi, ilçe sahilinde, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla 90 kişiyle barış için pedal çevrildi, ilçe meydanında 2 bin kişiyle bir spor karnavalı düzenlendi. Karnavalda rodeo, masa tenisi, hedef şut becerisi, slot car, sisu, teq ball, tırmanma duvarı, langırt gibi oyunlar ve parkurlarla  Maltepeliler eğlendi. Sağlık çalışanlarına özel ücretsiz bowling turnuvası düzenlenirken, 350 kişiyle SMA hastalığına yönelik farkındalık oluşturmak için halk koşusu düzenlendi. Koşuya deneyimli teknik direktör Yılmaz Vural, futbolcu Serkan Balcı, milli atlet Bahar Doğan, oyuncu Doğa Konakoğlu, Özkan Sağın ve Halil Söyletmez de katıldı. Ayrıca 120 kişiye teorik beslenme ve spor psikolojisi ile ilgili Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde Doç. Dr. Ahmet Bedel ve Uzman Diyetisyen Tuğba Kahvecioğlu ücretsiz seminer verdi ve Dr. Mert Eray Önen’in sunumuyla 80 kişiye postur bozukluğu, kronik hastalıkların egzersizleri gibi yaşam kalitesini yükselten bilgiler verildi. Türk futbolunun sevilen ismi Yılmaz Vural da, Maltepe’de 300 kişiye, ‘İnadım İnat’ kitabını imzaladı.

1923 METRE YÜZME YARIŞI 

Türk Telekom Arena, Vodafone Park ve Fenerbahçe Ülker Stadyumu 200’ü aşkın çocukla ziyaret edilirken, Tokyo 2020 Olimpiyatları’nda tekvandoda finalist olan Maltepeli sporcu Buse Naz Çakıroğlu’nun evinin olduğu sokakta barkovizyon kuruldu. Çakıroğlu'nun ailesiyle birlikte yaklaşık 400 mahalleli ile birlikte tarihi maçı izledi. 400 kişiyle dev ekranda Türkiye-Sırbistan voleybol maçı ve 12-17 yaş arası 80 çocukla Türkiye-Norveç maçı izlendi.

Milli bayramları ve anmaları da unutmayan Spor İşleri Müdürlüğü, 29 Ekim’de Cumhuriyet Kupası Yüzme Yarışması düzenledi. 98 sporcuyla 1923 metre yüzme yarışı düzenlenirken, Cumhuriyetin 98’inci yılına özel kupa, madalya, hediye, tişört ve bone de dağıtıldı. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda “Zafere kulaç at, ödülü kazan” sloganıyla bir yüzme yarışması daha düzenlendi. Kazananlara tablet, yüzme havuzu üyeliği ve hediye çekleri verildi. 10 Kasım’da ise Ata’sını unutmayan Maltepeliler sahile akın etti. Etkinliklerde dalgıçlar denizden Atatürk tablosu çıkararak Atatürk’e saygısını gösterdi. 

ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV

ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU

BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI

ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER! ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER!

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık