sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.5258
  • Euro 34.8495
  • GR ALTIN 2489.0
  • ÇEYREK 4096.2

MAHALLE DEĞİL MEMLEKET

Bayrampaşalı Boşnaklar'ın yaşayan efsanesi Recep Türkoğlu'nun kaleme aldığı "MAHALLE DEĞİL MEMLEKET" adlı kitabın lansmanı yapıldı ve satış noktaları açıklandı.

MAHALLE DEĞİL MEMLEKET
  • 08 Ocak 2022, Cumartesi 13:50

Türkiye Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nde gerçekleşen lansman sonrası derneğin sosyal medya hesabından aşağıdaki açıklamalar yapıldı:

"Camiamızın eğitim ve spor alanındaki duayen isimlerinden, emekli öğretmen ve antrenör Recep Türkoğlu yıllardır yaptığı araştırmalar neticesinde 2001'e kadar olan süreci  kaleme aldığı "Mahalle Değil Memleket" adlı kitabının lansmanını derneğimizde gerçekleştirdi.

Yıldırım Mahallesi'nin tarihçesini ve göçün etkilerini çarpıcı örnekler ve hiçbir yerde göremeyeceğiniz fotoğraflarla anlatan Türkoğlu, camiamızın ekonomiden spora, sanattan sosyal etkinliklere kadar yaklaşık 60 yıllık yolculuğunu bu kitapta bir araya getirdi.

Dernek Başkan Yardımcımız Prof. Dr. Sedat Ziyade ve Yıldırım Mahallesi Muhtarı Adnan Liçina'nın moderatörlüğünü yaptığı programda derneğimizin Sancak Salonu yüzlerce kişiyi ağırladı. Pek çok neslin yetişmesinde büyük pay sahibi olan Recep Türkoğlu'nu bu anlamlı günde öğrencileri yalnız bırakmadı. Muhteşem bir kalabalığa seslenen Recep Hocamız kitabın hangi süreçlerden geçerek çıktığını, hazırlarken yaşadığı ilginç olayları ve kitaptan bazı bölümleri dinleyicilerle paylaştı.

Lansmanın sonunda Recep Hoca kitabını okurları için imzaladı ve bu özel akşam hatıra fotoğraflarıyla ölümsüzleşti."

"Mahalle Değil Memleket" adlı kitap; Türkiye Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Yıldırım Mahallesi Muhtarlığı ve Kiraz Kırtasiye'den temin edilebilir.

HABERE AİT RESİMLER

ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV

ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU

BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI

ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER! ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER!

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık