sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.5771
  • Euro 35.0211
  • GR ALTIN 2427.8
  • ÇEYREK 3995.9

Macron Avrupa ordusu fikrini savundu

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, ABD Başkanı Trump ile görüşmesi öncesinde ABDye bağımlı olmayan, egemen bir Avrupa Birliği ordusu önerisinin arkasında durdu.

Macron Avrupa ordusu fikrini savundu
  • 10 Kasım 2018, Cumartesi 17:30

PARİS (AA) Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve ABD Başkanı Donald Trump, görüşmeleri öncesinde basına açıklamalarda bulundu. Avrupa güvenliğinin bugün sadece ABD tarafından güvence altına alınması adaletsiz. değerlendirmesinde bulunan Macron, tam da bu yüzden daha fazla Avrupa kapasitesine ve daha fazla savunmaya ihtiyaç olduğuna yönelik inancını dile getirdi.

ABD, İngiliz ve Fransız güçlerinin Suriyede bu yılın başında Beşşar Esed rejiminin kimyasal silah merkezlerine yönelik yaptıkları operasyonu öven Macron, Başkanın (Trump) NATOda daha fazla külfet paylaşımı sözlerine katılıyorum. Bununla birlikte, Avrupa savunmasına yönelik önerim bu sözler ile tamamen uyumludur. Önerim, NATOda daha fazla Avrupa gücü ve kapasitesi anlamına geliyor. ifadelerini kullandı.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, bu hafta Pariste yaptığı açıklamada Rusya tehlikesine dikkati çekerek, ABDye bağımlı olmayan, egemen bir Avrupa Birliği ordusu kurmadıkça Avrupalıların güvende olamayacağını söylemişti.

Avrupaya yardım etmek istiyoruz ama bu adil olmak zorunda

ABD Başkanı Trump ise ülkesinin Avrupaya savunma alanında yardımı sürdüreceğini ancak Avrupalıların da külfet paylaşımına adil biçimde katılması gerektiğini söyledi.

Avrupaya yardım etmek istiyoruz ama bu adil olmak zorunda. diyen Trump, şu anda NATOda külfet paylaşımının büyük ölçüde ABD üzerinde olduğunu söyledi.

Son birkaç yıldır Macron ile iyi bir dost haline geldiklerini belirten Trump, Ortak noktalarımız farklılıklarımızdan daha fazla. şeklinde konuştu.

Trump, daha önce sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Macronun ABD, Çin ve Rusyadan korunmak için Avrupanın kendi ordusunu oluşturması gerektiğini söylediğini belirterek, bunu çok aşağılayıcı olarak nitelendirmişti.

Muhabir: Yusuf Hatip

ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV

ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU

BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI

ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER! ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER!

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık