sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.3834
  • Euro 35.1187
  • GR ALTIN 2326.3
  • ÇEYREK 3827.3

Kukavica Camii onarılmak için bekliyor

Bosna Hersek, Foça'da bulunan Kukavica Camii, onarılmak için bekliyor. Camii, Sırplar tarafından 1992 yılında yıkıldı.

Kukavica Camii onarılmak için bekliyor
  • 05 Mayıs 2019, Pazar 1:49

Foça'daki 5 camiiden biri olan Mehmed-paša Kukavica Camii, saat kulesi, hamamı ve medresesi ile birlikte bir kompleksti.

1992 yılında Republika Sırpska'nın etnik temizlik süreci içinde dinamitler ile yıkıldı. Saat kulesi, medresesi ve hamamı da Foča'nın Osmanlı mimarisi Prijeka çarşısı gibi...

Bosna'nın 1752 -1756 ve 1757-1760 yılları arasında hüküm sürmüş valisi Mehmed-paša Kukavica tarafından yaptırılıp 20 yüzyılın son on yılında şoven milliyetçiliğin kurbanları arasına giren bu eserler de Alaca Cami gibi onarılmayı bekliyorlar.

Kaynak: Bosna Sancak Akademik Kültür ve Tarih Vakfı

BAYRAMPAŞA'DA İLKNUR BAŞKANLA BAYRAMPAŞALILAR KAZANACAK! BAYRAMPAŞA'DA İLKNUR BAŞKANLA BAYRAMPAŞALILAR KAZANACAK!

BAYRAMPAŞA'DA GENÇLER İLKNUR BAŞKANLA GECE DÖNERİNDE BULUŞUYOR BAYRAMPAŞA'DA GENÇLER İLKNUR BAŞKANLA GECE DÖNERİNDE BULUŞUYOR

AK PARTİLİ BAŞKAN ADAYLARI KALPLERE DOKUNUYOR! AK PARTİLİ BAŞKAN ADAYLARI KALPLERE DOKUNUYOR!

AK PARTİ BAYRAMPAŞA’DA RUMELİLİ İLKNUR KOVAÇ BAYRAKTAR'LA FARKA GİDECEK! AK PARTİ BAYRAMPAŞA’DA RUMELİLİ İLKNUR KOVAÇ BAYRAKTAR'LA FARKA GİDECEK!

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık