sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.5931
  • Euro 34.7073
  • GR ALTIN 2524.9
  • ÇEYREK 4154.8

KOSOVA'NIN ALDIĞI KARARI ŞİDDETLE KINIYORUZ

Kosova'nın İsrail'de büyükelçilik açma kararını; Türkiye'deki Rumeliler ve Rumelili STK'lar kınadıklarını belirten açıklamalar yaptı.

KOSOVA'NIN ALDIĞI KARARI ŞİDDETLE KINIYORUZ
  • 10 Eylül 2020, Perşembe 15:32

Türkiye Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği, resmi sosyal medya hesaplarından Kosova'nın İsrail'de büyükelçilik alma kararını kınadıklarını belirten bir açıklamada bulundu:

"4 Eylül 2020 Cuma günü ABD’nin başkenti Washington’da Sırbistan ve Kosova devletleri arasında “ekonomik normalleşme” anlaşması imzalandı. Bu anlaşmanın maddeleri arasında genel içerikle hiçbir alakası bulunmadığı halde “Kosova’nın Kudüs’te İsrail Büyükelçiliği açacağı” maddesi de yer almaktadır. Uluslararası hukukun açık ihlali olan bu maddenin anlaşmaya nasıl eklendiğini ve Kosova gibi “kardeş ülke” olarak gördüğümüz bir devletin buna nasıl onay verdiğini anlamak mümkün değildir.

Kosova bu maddenin altına imza atarak dünyanın dört bir yanında yaşayan soydaşlarını büyük bir hayal kırıklığına uğratmıştır. Birleşmiş Milletler’de yapılan oylamada bütün dünyayı karşısında gören ABD, Kudüs’te büyükelçilik açma yanlışına başka devletleri de ortak etmeye çalışmaktadır. Kosova gibi nüfusunun büyük çoğunluğu Müslüman olan bir ülkenin bu oyuna alet olmamasını bekliyoruz. Atılan imza ve alınan bu yanlış karardan derhal geri dönülmesi, Balkanlardaki huzur ve istikrarın korunabilmesi adına büyük önem taşımaktadır."

Rumelili derneklerin bir çoğu sosyal medya hesaplarından Kosova'yı kınayan ifadeler kullandı.

 

ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV

ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU

BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI

ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER! ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER!

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık