sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 32.5602
  • Euro 34.9993
  • GR ALTIN 2439.7
  • ÇEYREK 4016.9

Kodla çalışan mama makineleri Türkiye geneline yayılıyor

- Türkiye Vodafone Vakfı'nın desteğiyle hayata geçen ve kodla çalışan mama makinelerinin kurulumu İstanbul'daki 6 noktadan sonra İzmir, Ankara, Adana, Erzurum ve Rize'de de tamamlandı

Kodla çalışan mama makineleri Türkiye geneline yayılıyor
  • 22 Aralık 2018, Cumartesi 13:20

 

İSTANBUL (AA) - Türkiye Vodafone Vakfı'nın desteğiyle hayata geçen ve kodla çalışan mama makineleri İstanbul'da 6 noktadan sonra İzmir, Ankara, Adana, Erzurum ve Rize'de de kuruldu.

Vodafone'dan yapılan açıklamaya göre, Türkiye Vodafone Vakfı'nın "Yarını Kodlayanlar" projesine katılan Kayserili öğrencilerin sokak hayvanları için geliştirdiği mama makineleri ülke geneline yayılıyor.

İstanbul'da 6 noktada kurulan mama makinelerinin ardından İzmir, Ankara, Adana, Erzurum ve Rize'de de mama makinelerinin kurulumu tamamlandı. Böylece Türkiye genelinde toplam 11 mama makinesine ulaşıldı.

Kodla çalışan mama makineleri ile sokak hayvanlarını besleyebilmek için #BuMamaBenden etiketiyle tweet atılması yeterli oluyor.

 

- "Çocuklar, kodlamayı sosyal sorunlara çözüm için kullanıyor"

 

Açıklamada konuya ilişkin görüşleri yer alan Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel, çocukların, geleceğin dili kodlamayı sosyal sorunlara çözüm bulmak amacıyla kullandıklarını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Proje kapsamında verdiğimiz kodlama eğitimlerinde çocuklarımız programlama hakkında fikir sahibi oluyor, yaratıcılıklarını ortaya çıkaracak çalışmalar yapıyor, kendi hayal dünyalarını oluşturup kendi oyunlarını üretebiliyor. Projemize Kayseri'den katılan çocuklarımız, sokaktaki hayvanlara herkes yardım edebilsin, sokak hayvanları mamaya her an kolaylıkla erişebilsin diye kodla çalışan bir mama makinesi fikri geliştirdiler, biz de bu fikri hayata geçirdik. İlk etapta İstanbul'da 6 noktada mama makinesi kurduk. Vakit kaybetmeden Anadolu’ya açıldık ve İzmir, Ankara, Adana, Erzurum, Rize'de de mama makinelerimizi devreye aldık."

 

Muhabir Uğur Aslanhan

Yayınlayan Cevat Kışlalı

ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV ESENLER BELEDİYESİ'NDE GÖKSU'DAN CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV

ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU ESENLER'DE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARI BELGESELDE KONUŞTU

BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI BAYRAMPAŞA'DA 'MUTLU' DÖNEMİ BAŞLADI

ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER! ŞİMDİ SIRA SİZDE RUMELİLER!

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık